KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2019.10.13.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2019.10.13.

Évközi 28. vasárnap

 1. Október a rózsafüzér hónapja. Hívunk Benneteket, hogy az imádságban Máriával, a Rózsafüzér Királynőjével együtt, Jézus életéről elmélkedve, megerősödjünk Isten iránti szeretetünkben. A Szentolvasót hétköznap a szentmisék előtt 18:45-től, szombaton a szentmise után, vasárnaponként pedig az esti szentmise előtt 17:30-tól imádkozzuk. Számítunk közösségünk azon tagjaira, akik ezen alkalmakkor vállalják az imádság vezetését.
 1. Október 13-án, vasárnap a reggeli szentmise után jótékonysági lekvárvásárt tartunk az előtérben a Kárpátalján élő Nelli és családja megsegítésére. Czigány Ildikó 8:30-tól várja a házi készítésű üveges lekvár, befőtt, szörp, stb. felajánlásokat. A részleteket a levelezőlistán olvashatjátok. 11 órakor lesz Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.
 1. Október 14. hétfőtől újabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 20:00 órától. Ezen nyitott alkalmakra az egyháztól eltávolodottakat is szeretettel várjuk (ha valaki nem tud minden alkalommal részt venni, az sem akadály)! A katekéziseket Béla atya és két, a Neokatekumenális Úthoz tartozó házaspár tartja.
 1. Idén, október 19-én, szombaton a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia is otthont ad a Roska Péter atya által indított kezdeményezésnek, ami egy ifjúsági imaest a tisztaság témában. A program 18 órakor szentmisével kezdődik, majd tanúságtételekkel, dicsőítő szentségimádással folytatódik és agapéval zárul, melyre a szervezők kérik, aki tud a résztvevők közül, hozzon enni- és innivalót.
 1. Az október 20-i szentmisék perselygyűjtését a missziók javára továbbítjuk. A reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 2. Plébániánk újonnan alakult dicsőitő imacsoportja, az Élő Víz szeretettel várja minden hónap harmadik hétfőjén 20 órától a Szent Flórián teremben mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni a közös, elsősorban a közösségünkért felajánlott imádságba!
 3. Október 23-a, szerda nem csak nemzeti ünnepünk, de az egyházmegye által ránk bízott egész napos szentségimádási napunk is. Az Oltáriszentség reggel 8-tól az esti mise kezdetéig lesz kitéve a kápolnában. Hogy ne maradjon egy kis időre sem egyedül, kérjük, iratkozzatok fel a hirdető táblára kitett papírra.

Előre jelezzük:

–          okt. 24-31.      plébániánk szentföldi zarándoklata

–          okt. 27.            11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

–          nov. 1.            Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep

–          nov. 2.             Halottak Napja

–          nov. 3.             a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

                               17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

 

Hét ünnepnapjai:

okt. 14.      hétfő               Szent I. Callixtus (Kallixtusz) pápa és vértanú emléknapja

okt. 15.      kedd                A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz, szűz és egyháztanító Emléknapja

okt. 16.      szerda              Szent Hedvig szerzetesnő emléknapja

                                         Alacoque Szent Margit Mária szűz emléknapja

okt. 17.      csütörtök         Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú Emléknapja

okt. 18.      péntek             Szent Lukács evangelista Ünnepe

okt. 19.      szombat           De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és társaik, vértanúk emléknapja

Keresztes Szent Pál áldozópap emléknapja

okt. 20.      vasárnap          A Missziók Vasárnapja


Miserend

 • Hétköznap: 18:30
 • Szombat: 8:00
 • Vasárnap: 9:00, 19:00

Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/email: 06 (1) 230-2687, 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-19