KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2015.09.20.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2015.09.20.

Évközi 25. vasárnap

  1. A múlt vasárnapi vásárok alkalmával közel 470.000.- Ft gyűlt össze az épülő harangtorony javára. Köszönjük nagylelkű adományaitokat, és mindazok segítségét, akik megszervezték és lebonyolították a vásárokat. Továbbra is kérünk Benneteket, hogy ha tehetitek, anyagilag támogassátok az építkezést.
  1. Megjelent az Ébresztő legújabb száma, az előtérben megtaláljátok.
  1. A héten elkezdődnek a felnőtt hittanok.
  1. 23-án, szerdán17:30-tól elindul a gitáriskola is Jenő testvérünk vezetésével. Szeretettel várja szerdáig minden érdeklődő jelentkezését, személyesen vagy telefonon.
  1. A szerdai szentségimádásra még mindig vannak üres helyek, ahová fel lehet iratkozni. Szerdánként, a szentmise után zsolozsmázásra hívunk benneteket a kápolnába.
  1. 24-én, csütörtökön 17:30-tól szeretettel várjuk elsősorban az iskolai hittanra járó gyermekeket és szüleiket templomházunkba a „Nyitva van a templomkapu” programra, és azokat is, akik szívesen megismerkednének templomunkkal és közösségünk életével.
  1. A Fokoláre mozgalom szeretettel vár minden érdeklődőt a mozgalomhoz tartozó Gen Verde együttes koncertjére, ami szeptember 25-én fél 7-kor lesz Szegeden. A Tágas Tér fesztivál keretében lépnek fel 150, többnyire szakmunkás szegedi fiatallal együtt. A belépés ingyenes. Részleteket a faliújságon kitett plakáton találtok.
  1. 26-án, szombaton 14:00 órától lesz Bernáth Emese és Virág Attila nászmisés esküvője. Szeretettel hívnak mindenkit, hogy legyünk tanúi közös életük indulásának, és ünnepeljünk velük együtt a misét követő agapén.
  1. 30-án, szerdán 20:00 órától Forrai Tamás SJ tart előadást templomunkban „Evangéliumi kérdések a menekültkrízissel kapcsolatban” címmel. Mindenkit szeretettel várunk erre a nyitott alkalomra, bátran hívjátok az ismerőseiteket is! Az előadás előtt a tartományfőnök atyával együtt ünnepeljük a szentmisét 19:15-től.
  1. Templomunk őszi nagytakarítására október 2-án,pénteken délután 3 órától várjuk a közösség tagjait. Minden dolgos kézre számítunk, akár 1-1 órára is. Kérünk benneteket, hogy a káposzta-listára elküldött táblázatban jelentkezzetek a kijelölt feladatokra.
  1. Még mindig lehet jelentkezni a most induló alapozó hittanra. Ha ismerőseitek körében tudtok olyanokról, akik szívesen ismerkednének a kereszténységgel, kérjük, jelezzétek nevüket az irodában.

 

Előre jelezzük:

  • szept. 19-27.   Ars Sacra fesztivál
  • szept. 27.        11:00 Szentmise Káposztás II.-n a Megyeri Klubban
  • okt. 2-4.          közösségünk ifjúságának lelkigyakorlata
  • okt. 3.             Nagymarosi Ifjúsági Találkozó
  • okt. 8-11.        „72 óra kompromisszum nélkül” (Három napos önkéntes ifjúsági akció)
  • okt. 10.           közösségünk őszi kirándulása
  • okt. 10.           templomkertünk szépítése, őszi munkálatok elvégzése közösségünk által
  • okt. 10.           képviselő-testületi tagok jelölésének határideje

 

Hét ünnepnapjai:

Szept. 21. hétfő                Szent Máté apostol és evangélista Ünnepe

Szept. 23. szerda              Pietrelcinai Szent Pió szerzetes és áldozópap Emléknapja

Szept. 24. csütörtök         Szent Gellért püspök és vértanú Ünnepe

Szept. 25. szombat           Szent Kozma és Damján vértanúk emléknapja


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30