KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.09.19.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.09.19.

Évközi 25. vasárnap 

 1. Szeptember 19-én, vasárnap a reggeli szentmise után jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben.
 2. Szeptember 20-án, hétfőn az esti szentmise után kb. 19:30-tól szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen megosztanák gondolataikat, tapasztalataikat vagy csak hallgatnák mások tanúságtételélt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban!
 3. Szeptember 24-26. között Tápiószentmártonban kerül megrendezésre az őszi ifi lelkigyakorlat. Jelentkezni szept. 22-ig lehet a levelezőlistára elküldött linken keresztül.
 4. Szeptember 27-én, hétfőn 20 órától a gyermek és ifi hitoktatók találkoznak.
 5. Idén is szeretettel várjuk a lelkes és az elsőáldozásban már részesült fiúkat az oltár körüli szolgálatra, a ministránsok csapatába! A felkészítésük októbertől kezdődik, jelentkezni Béla atyánál vagy a ministráns vezetőknél lehet.
 6. Október 9-én, szombaton lesz az őszi közösségi kirándulásunk, melynek részleteit később ismertetjük, de az időpontot már most érdemes beírni a naptárba!

Örömmel jelezzük, hogy szintén ezen a szombaton 18 órakor az 50 éves Kaláka zenekar ad koncertet, „Csak az egészség meglegyen” címmel templomunkban! A belépőjegyeket 3.000.- Ft-os áron az irodában vásárolhatjátok meg.

Előre jelezzük:

–       okt. 2.                   Nagymarosi ifjúsági találkozó

–       okt. 3.                   17:00 első vasárnapi rózsafüzér imádság a templomban

–       okt. 7-10.             „72 óra kompromisszum nélkül” (Három napos önkéntes ifjúsági akció)

–       okt. 14.                  20:00   Életige Kör találkozó

 

Hét ünnepnapjai:

szept. 20.         hétfő               Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk Emléknapja

szept. 21.         kedd                Szent Máté apostol és evangélista Ünnepe

szept. 23.         csütörtök         Pietrelcinai Szent Pió áldozópap Emléknapja

szept. 24.         péntek             Szent Gellért püspök és vértanú Ünnepe


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.09.12.

Évközi 24. vasárnap

 1. Szeptember 12-én, vasárnap, a NEK záró napján, Ferenc pápa vezeti a Statio Orbis, ünnepélyes záró szentmisét a Hősök terén! Templomunkban délelőtt nem, de este már a megszokott, téli miserend szerint 18 órakor lesz szentmise.
 2. Ezen a vasárnapon a NEK-kel együtt plébániai zsinatunk is lezárul. Az elmúlt időszak fontos eseményeit szeretnénk egy emlékkönyvben megjeleníteni, ehhez minden ötletet, írást szívesen fogadunk szeptember végéig! A beküldött írásokat egy megbízott csoport fogja kiválogatni és rendszerezni.
 3. Szeptembertől újraindul a baba-mama kör! A találkozók szerdánként 10 órától lesznek, ahol játékok, tornázás, mondókázás és éneklés mellett gyereknevelési, párkapcsolati és önismereti témákról is esik majd szó.  Az első alkalom szeptember 15-én, szerdán lesz, és rögtön az ezt követő szombaton (09.18.) 10 órakor szeretettel várnak minden érintettet és érdeklődőt a templomkertbe egy évadnyitó családi délelőttre – a program piknik, játékok, ismerkedés és egy kis évtervezés lesz. Kérjük, hogy aki tud, egy kis süteményt vagy gyümölcsöt hozzon magával! Kérdés esetén Virág Emesét keressétek!
 4. Szeptember 18-án, szombaton 11 órakor Horváth Boglárka és András Domokos részesül a keresztség szentségében. Imádkozzunk értük és családjukért!
 5. Szeptember 19-én, vasárnap a reggeli szentmise után jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben.
 6. Idén is szeretettel várjuk a lelkes és az elsőáldozásban már részesült fiúkat az oltár körüli szolgálatra, a ministránsok csapatába! A felkészítésük októbertől kezdődik, jelentkezni Béla atyánál vagy a ministráns vezetőknél lehet.
 7. Október 9-én, szombaton lesz az őszi közösségi kirándulásunk, melynek részleteit később ismertetjük, de az időpontot már most érdemes beírni a naptárba!

Örömmel jelezzük, hogy szintén ezen a szombaton 18 órakor az 50 éves Kaláka zenekar ad koncertet, „Csak az egészség meglegyen” címmel templomunkban! A belépőjegyeket 3.000.- Ft-os áron az irodában vásárolhatjátok meg.

Előre jelezzük:

–       szept. 24-26.                     ifi lelkigyakorlat

–       okt. 2.                               Nagymarosi ifjúsági találkozó

–       okt. 3.                               17:00 első vasárnapi rózsafüzér imádság a templomban

Hét ünnepnapjai:

szept. 13.         hétfő               Aranyszájú (Krizosztomosz) Szent János püspök és egyháztanító Emléknapja

szept. 14.         kedd                A Szent Kereszt felmagasztalásának Ünnepe

szept. 15.         szerda              A Fájdalmas Szűzanya Emléknapja

szept. 16.         csütörtök         Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk Emléknapja

szept. 17.         péntek             Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító emléknapja

                                                Bingeni Szent Hildegárd apátnő és egyháztanító emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.09.05.

Évközi 23. vasárnap

 1. Szeptember 5-én, vasárnap, a NEK kezdő napján, templomunkban csak 9 órakor lesz szentmise, majd utána első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk. Délután 15 órakor kezdődik az Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes nyitó szentmiséje a Hősök terén, mely egyben a közös Veni Sanctenk is! A gyerek hittanokra a pótbeiratkozás még ezen a napon lehetséges az irodában, a reggeli szentmise után. A gyerek hittanok időpontjáról és további információkról külön, a Káplistára kiküldött levélben és a hirdetőtáblán találtok tájékoztatást! A plébániai helyettesítést Gedeon József atya végzi ezen a héten.
 2. Szeptember 8-án, szerdán 17:30-tól, a NEK és az Ars Sacra rendezvényeihez kapcsolódva, Sillye Jenő Mária, az Eucharisztikus Asszony címmel vezet zenés imádságot templomunkban.
 3. Szeptember 9-én, csütörtökön Életige Kör találkozó lesz este 8 órától.
 4. Szeptember 12-én, vasárnap, a NEK záró napján, Ferenc pápa vezeti a Statio Orbis, ünnepélyes záró szentmisét szintén a Hősök terén! Templomunkban délelőtt nem, de este már a megszokott, téli miserend szerint 18 órakor lesz szentmise.
 5. Örömmel jelezzük, hogy október 9-én, szombaton 18 órakor az 50 éves Kaláka zenekar ad koncertet, „Csak az egészség meglegyen” címmel templomunkban! A belépőjegyeket 3.000.- Ft-os áron az irodában vásárolhatjátok meg.
 6. Idén is szeretettel várjuk a lelkes és az elsőáldozásban már részesült fiúkat az oltár körüli szolgálatra, a ministránsok csapatába! A felkészítésük októbertől kezdődik, jelentkezni Béla atyánál vagy a ministráns vezetőknél lehet.

Előre jelezzük:

–       szept. 24-26.                     ifi lelkigyakorlat

–       okt. 2.                               Nagymarosi ifjúsági találkozó

–       okt. 3.                               17:00 első vasárnapi rózsafüzér imádság a templomban

–       okt. 9.                               plébániánk őszi kirándulása

Hét ünnepnapjai:

szept. 7.           kedd                Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk Ünnepe

szept. 8.           szerda             Szűz Mária születésének (Kisboldogasszony) Ünnepe

szept. 9.           csütörtök         Claver Szent Péter áldozópap emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.08.29.


Évközi 22. vasárnap

 1. A gyerek hittanokra beiratkozni augusztus 29-én, vasárnap lehet, az alsósoknak  reggeli szentmise után, a felsősöknek pedig az esti misét követően a hitoktatóknál. Pótbeiratkozásra szeptember 5-ig lesz lehetőség az irodában. A gyerek hittanok időpontjáról és további információkról külön, a Káplistára kiküldött levélben és a hirdetőtáblán találtok tájékoztatást!
 2. A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseketA Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia csoportjának kódja: IEC-FHX9 – egyénileg kell regisztrálni, és ha a plébániai csoporttal együtt, egy helyen szeretnétek részt venni a nyitó és záró miséken, akkor ezt a csoport kódot írjátok be a saját regisztrációs oldalatokon a megadott helyre. A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.
 1. Szeptember 3-án, pénteken szeretettel hívunk és várunk mindenkit az esti szentmise után (kb. 19:15-kor) az utolsó NEK-ért ajánlott, zenével kísért elsőpénteki szentségimádásunkra a nagyterembe!
 2. Szeptember 5-én, vasárnap, a NEK kezdő napján, templomunkban csak 9 órakor lesz szentmise, majd utána első vasárnapi rózsafüzértimádkozunk. Délután, aki csak él és mozog vegyen részt az Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes nyitó szentmiséjén a Hősök terén, mely egyben a közös Veni Sanctenk is lesz!
 3. Szeptember 8-án, szerdán 17:30-tól, a NEK és az Ars Sacra rendezvényeihez kapcsolódva, Sillye Jenő Mária, az Eucharisztikus Asszony címmel vezet zenés imádságot templomunkban.
 4. Szeptember 12-én, vasárnap, a NEK záró napján, délelőtt mindenki, aki csak tud jöjjön el a Ferenc pápa által vezetett Statio Orbis, ünnepélyes záró szentmisére szintén a Hősök terére! Templomunkban délelőtt nem, de este már a megszokott, téli miserend szerint 18 órakor lesz szentmise.
 5. Az immár hagyományos, első szombati zarándoklatunk, szeptemberben a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lesz.
 6. Szeptember 1. szerdától a plébánia irodája, az évközi rendnek megfelelően működik újra. Ügyintézés hétfő – szerda – péntek 10-12 és 17-18:30 között. Kedden és csütörtökön a hittanok miatt nyitva lesz 17-18:30 között, de ügyintézés ezeken a napokon nincsen.
 7. Szeptembertől szeretnénk folytatni szerdánként aszentségimádást (7:30-12 és 17-18:30 között). Ahhoz hogy ez megvalósulhasson, arra van szükség, hogy legyen mindig valaki az Oltáriszentség előtt. Ezért kérjük azokat, akik minden héten tudnak vállalni 1-1 fél órát, hogy iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kitett papírra. Illetve szerdánként, a szentmise után továbbra is hívunk mindenkit zsolozsmázásra a kápolnába.

Előre jelezzük:

–       szept. 9.     20:00 Életige Kör találkozó

Nyári táborok, lelkigyakorlatok időpontjai:

ifi lelkigyakorlat                                2021. szeptember 24-26.

 

Hét ünnepnapjai:

aug. 31.           kedd                Az esztergomi prímási bazilika – főszékesegyház felszentelésének Ünnepe

szept. 3.           péntek             Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító Emléknapja

szept. 4.           szombat          Palermói Szent Rozália szűz emléknapja 


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.08.22.

Évközi 21. vasárnap

 1. Plébániánk felnőtt tagjainak egy része lelkigyakorlaton vesz részt Vácon. Imádkozzunk értük, hogy lélekben megújulva és megerősödve térjenek haza!
 2. Augusztus 22-én, vasárnap a reggeli szentmisét Dr. Csépányi Gábor atya celebrálja.
 3. A gyerek hittanokra beiratkozni augusztus 29-én, vasárnap lehet, az alsósoknak reggeli szentmise után, a felsősöknek pedig az esti misét követően a hitoktatóknál. Pótbeiratkozásra szeptember 5-ig lesz lehetőség az irodában. A gyerek hittanok időpontjáról és további információkról külön, a Káplistára kiküldött levélben küldünk tájékoztatást!
 4. A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseketA Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia csoportjának kódja: IEC-FHX9 – egyénileg kell regisztrálni, és ha a plébániai csoporttal együtt, egy helyen szeretnétek részt venni a nyitó és záró miséken, akkor ezt a csoport kódot írjátok be a saját regisztrációs oldalatokon a megadott helyre. A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.
 1. Szeptember 5-én, vasárnap, a NEK kezdő napján, templomunkban csak 9 órakor lesz szentmise, majd utána első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk. Délután, aki csak él és mozog vegyen részt az Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes nyitó szentmiséjén a Hősök terén, mely egyben a közös Veni Sanctenk is lesz!
 2. Szeptember 12-én, vasárnap, a NEK záró napján, délelőtt mindenki, aki csak tud jöjjön el a Ferenc pápa által vezetett Statio Orbis, ünnepélyes záró szentmisére szintén a Hősök terére! Templomunkban délelőtt nem, de este már a megszokott, téli miserend szerint 18 órakor lesz szentmise.
 3. Az immár hagyományos, első szombati zarándoklatunk, szeptemberben a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lesz.
 4. Szeptember 1. szerdától a plébánia irodája, az évközi rendnek megfelelően működik újra. Ügyintézés hétfő – szerda – péntek 10-12 és 17-19 óra között. Kedden és csütörtökön a hittanok miatt nyitva lesz 17-19 óra között, de ügyintézés ezen a napokon nincsen.
 5. Szeptembertől szeretnénk folytatni szerdánként aszentségimádást (7:30-12 és 17-19 óra között). Ahhoz hogy ez megvalósulhasson, arra van szükség, hogy legyen mindig valaki az Oltáriszentség előtt. Ezért kérjük azokat, akik minden héten tudnak vállalni 1-1 fél órát, hogy iratkozzanak fel a hirdetőtáblára kitett papírra. Illetve szerdánként, a szentmise után továbbra is hívunk mindenkit zsolozsmázásra a kápolnába.

Előre jelezzük:

–       szept. 9.     20:00 Életige Kör találkozó

 

Nyári táborok, lelkigyakorlatok időpontjai:

ifi lelkigyakorlat                                2021. szeptember 24-26.

 

Hét ünnepnapjai:

aug. 23.           hétfő               Limai Szent Róza szűz emléknapja

aug. 24.           kedd                Szent Bertalan apostol Ünnepe

aug. 25.           szerda             Szent Lajos emléknapja

                                               Kalazanci Szent József áldozópap emléknapja

aug. 27.           péntek             Szent Mónika Emléknapja

aug. 28.           szombat          Szent Ágoston püspök és egyháztanító Emléknapja


Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/email: 06 (1) 230-2687, 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-19

Miserend

 • Hétköznap: 18:30
 • Szombat: 8:00
 • Vasárnap: 9:00 és 19:00