Kísért imádság hete a mindennapokban

Kísért imádság hete a mindennapokban

a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánián

 november 5-11.

Kedves Testvérek!

Néhányan, a lelkigyakorlatos imahét kísérői, a mindennapokban végezhető lelkigyakorlatra hívunk Benneteket.

 Mi az imahét lényege?

Ez egy út, melynek során egyénileg kísért lelkigyakorlatot végzünk a mindennapi életben.

Kit érdekelhet az imahét?

Életkortól függetlenül bárkit, aki

o   Istennel való kapcsolatát szeretné mélyíteni

o   szeretne lelkigyakorlatozni, de nincs lehetősége kiszakadni a mindennapokból

o   szeretné a mindennapokban meghallani Isten hívását

o   szeretne az imájáról beszélni egy lelki kísérővel

o   vágyik arra, hogy imája jobban áthassa mindennapi életét

Milyen az imahét felépítése?

November 5-én vasárnap 14.30-tól 17.30-ig a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánián közös, nyitó alkalommal kezdünk.

Ekkor beszélünk részletesebben a lelkigyakorlat felépítéséről, az imáról, a kísérővel való találkozás tartalmáról.

Hétfőtől péntekig tart a napi személyes ima és találkozás a kísérővel.

 

A résztvevők vállalják, hogy

o   naponta kb. fél órát imádkoznak a Szentírással

o   reflektálnak imádságos tapasztalataikra

o   naponta kb. fél óra időtartamban beszélnek erről a tapasztalatról kísérőjükkel

 

November 11-én, szombaton délelőtt kerül sor a közös záró alkalomra, melynek része lesz a visszatekintés, a hét néhány tapasztalatának megosztása, valamint az előre tekintés.

 

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a lelkigyakorlat, és tudsz rá naponta kb. kétszer fél óra időt szánni, akkor a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia honlapjáról töltsd le a jelentkezési lapot, és október 25-ig küldd el az alábbi címre:2017imahet@gmail.com

 

Ha szívesen részt vennél ezen a lelkigyakorlaton, akkor várjuk jelentkezésedet, függetlenül attól, hogy már voltál-e, vagy először jelentkezel.

 

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, és folyamatos visszajelzést adunk.

 

 

Szeretettel várunk:

 

a lelkigyakorlat kísérői,

 

Gerber Bori, Gerber György, Kiss Mónika tv, Szénásy Anna tv


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI​​​​​​​ 2017.10.15.

​Évközi 28. vasárnap

1. Október a rózsafüzér hónapja. A Szentolvasót közösen a templomban hétköznap és vasárnap az esti szentmisék előtt, szombaton pedig a reggeli szentmise után imádkozzuk.

2. Október 15-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. Az esti szentmisét követően 19:15-től a képviselő-testület találkozója lesz.

3. Október 16. hétfőtől újabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 20:00 órától. Ezen nyitott alkalmakra az egyháztól eltávolodottakat is szeretettel várjuk (ha valaki nem tud minden alkalommal részt venni, az sem akadály)! A katekéziseket Béla atya és két, a Neokatekumenális Úthoz tartozó házaspár vezeti majd.

4. Örömmel jelezzük, hogy október 16-tól újra indul a Népkonyha templomunk Szent Lujza termében. A felelősök szeretettel várják a segítő kezű nőket és férfiakat egyaránt!

5. Az október 22-i szentmisék perselygyűjtését a missziók javára továbbítjuk.
Szintén ezen a napon 11:00 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.

6. Október 23-a, hétfő nem csak nemzeti ünnepünk, de az egyházmegye által ránk bízott egész napos szentségimádási napunk is. Most itt a lehetőség, hogy a szívünkben hordozott imaszándékkal együtt betérjünk az Oltáriszentség elé elcsendesedni vagy akár énekelni valamikor a nap folyamán, egyedül, családdal, kiscsoporttal vagy nagyobb társasággal. Az Oltáriszentség reggel 8-tól az esti mise kezdetéig lesz kitéve a kápolnában. Hogy ne maradjon egy kis időre sem egyedül, kérjük, iratkozzatok fel a levelezőlistára elküldött táblázatba vagy a hirdető táblára kitett papírra. Reggel a szentségkitétel után közösen elmondott reggeli dicsérettel indítjuk a napot, délben az Úrangyalát és a napközi imaórát imádkozzuk. 17 órától közös szentségimádás lesz a NEK szándékáért, 18:30-tól rózsafüzér-imádsággal és vesperással zárjuk a szentségimádást. Utána a szokott időben 19:15-kor lesz szentmise, majd közös ima és koszorúzás a templomház falán lévő emléktáblánál.

Előre jelezzük:
– okt. 30.​ a keresztény meditáció elmarad
– nov. 1.​​ Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep
– nov. 2.​​ Halottak Napja
– nov. 5.​​ a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak
17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában
– nov. 5-11.​ személyesen kísért lelkigyakorlat a Szociális Testvérekkel

Hét ünnepnapjai:

– okt. 16.​ hétfő​​: Szent Hedvig szerzetesnő emléknapja
​​​​Alacoque Szent Margit Mária szűz emléknapja
– okt. 17.​ kedd​​: Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú Emléknapja
– okt. 18.​ szerda: ​​Szent Lukács evangélista Ünnepe
– okt. 19.​ csütörtök: ​De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és társaik, észak-amerikai vértanúk emléknapja, Keresztes Szent Pál áldozópap emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.10.08.

Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónájának Főünnepe

 1. Köszönjük minden testvérünknek az áldozatos munkáját, akik pénteken segítettek templomházunk őszi nagytakarításában, és adjunk hálát a szombati közösségi kirándulásért is!
 2. Október a rózsafüzér hónapja. Hívunk Benneteket, hogy az imádságban Máriával, a Rózsafüzér Királynőjével együtt, Jézus életéről elmélkedve, megerősödjünk Isten iránti szeretetünkben. A Szentolvasót hétköznap a szentmisék előtt 18:45-től, szombaton a szentmise után, vasárnaponként pedig az esti szentmise előtt 17:30-tól imádkozzuk. Számítunk közösségünk azon tagjaira, akik ezen alkalmakkor vállalják az imádság vezetését.
 3. Október 8-án, vasárnap a reggeli szentmisében lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek bemutatása, utána pedig jótékonysági vásárt tartunk a tornateremben. Szintén ezen a napon 11 órakor lesz Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. A reggeli és esti szentmisék után az Etalon kiadó tart kedvezményes könyv és DVD vásárt az előtérben.
 4. Október 12-én, csütörtökön Életige Kör találkozó lesz este 8 órától.
 5. Október 12-15. között kerül megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül önkéntes, ifjúsági akció, a három történelmi egyház szervezésében, melyen plébániánk fiataljai is szép számmal szoktak részt venni.
 6. Október 15-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. Az esti szentmisét követően 19 órától a képviselő-testület találkozója lesz.
 7. Október 16. hétfőtől újabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 20:00 órától. Ezen nyitott alkalmakra az egyháztól eltávolodottakat is szeretettel várjuk (ha valaki nem tud minden alkalommal részt venni, az sem akadály)! A katekéziseket Béla atya és két, a Neokatekumenális Úthoz tartozó házaspár vezeti majd.
 8. A Szociális Testvérek szeretettel hívnak mindenkit november 5-11. között egy, a mindennapokban megélt, személyesen kísért lelkigyakorlatos imahétre. A részleteket és a jelentkezésre vonatkozó információkat a hirdetőtáblán és a levelező listánkon találjátok.

Előre jelezzük:

 • okt. 22. 11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban, a szentmisékben gyűjtés lesz a missziók javára

 • okt. 23. egész napos egyházmegyei szentségimádásunk

 • nov. 1. Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep

 • nov. 2. Halottak Napja

 • nov. 5. a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. 17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

Hét ünnepnapjai:

okt. 09. hétfő Szent Dénes püspök és társai vértanúk emléknapja, Leonardi Szent János áldozópap emléknapja

okt. 11. szerda Szent XXIII. János pápa emléknapja

okt. 14. szombat Szent I. Kallixtusz pápa és vértanú emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.09.24.

Évközi 25. vasárnap

Szentírás vasárnapja

 1. Szeptember 24-én, a Szentírás vasárnapján a misékben megáldjuk a magatokkal hozott és az oltár elé helyezett Szentírásokat. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban is.
 2. Megjelent az Ébresztő legújabb száma, az előtérben megtaláljátok.
 3. Október a rózsafüzér hónapja. Hívunk Benneteket, hogy az imádságban Máriával, a Rózsafüzér Királynőjével együtt, Jézus életéről elmélkedve, megerősödjünk Isten iránti szeretetünkben. A Szentolvasót hétköznap a szentmisék előtt 18:45-től, szombaton a szentmise után, vasárnaponként pedig az esti szentmise előtt 17:30-tól imádkozzuk. Számítunk közösségünk azon tagjaira, akik ezen alkalmakkor vállalják az imádság vezetését. Október 1-én, első vasárnap 17 órától várjuk a testvéreket a kápolnába.
 4. Szintén október 1-én, vasárnap a reggeli szentmisében két gyermek – Magyar Rozina és Teberi Botond – részesül a keresztség szentségében. Imádkozzunk értük és családjaikért! A szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. A kiscsoport felelősök kérik azon gyerekeket és szüleiket, akik most csatlakoznak először kiscsoporthoz, hogy a mise után a Prokopp teremben gyülekezzenek egy rövid megbeszélés és beiratkozás céljából.
 1. Templomunk őszi nagytakarítására október 6-án, pénteken kerül sor. Számítunk minden dolgos kézre, akár 1-1 órára is. (részletek később)
 2. Várunk mindenkit szeretettel közösségünk őszi kirándulására október 7-én, szombaton. (részletek később)
 3. Október 16. hétfőtől újabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 20:00 órától. Ezen nyitott alkalmakra az egyháztól eltávolodottakat is szeretettel várjuk (ha valaki nem tud minden alkalommal részt venni, az sem akadály)! A katekéziseket Béla atya és két, a Neokatekumenális Úthoz tartozó házaspár vezeti majd.
 4. A Szociális Testvérek szeretettel hívnak mindenkit november 5-11. között egy, a mindennapokban megélt, személyesen kísért lelkigyakorlatos imahétre. A részleteket és a jelentkezésre vonatkozó információkat a hirdetőtáblán és a levelező listánkon találjátok.

Előre jelezzük:

 • szept. 30. – okt. 8. Budapesti Városmissziós Napok

 • okt. 07. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

 • okt. 08. leendő elsőáldozók bemutatása a reggeli misében, utána jótékonysági vásár a tornateremben. 11:00 Szentmise Káp. II.-n a Megyeri Klubban. Etalon Kiadó vására a szentmisék után templomunkban

 • okt. 12. 20:00 Életige Kör találkozó

 • okt. 12-15. „72 óra kompromisszum nélkül” (Három napos önkéntes ifjúsági akció)

Hét ünnepnapjai:

szept. 26. kedd Szent Kozma és Damján vértanúk emléknapja

szept. 27. szerda Páli Szent Vince áldozópap Emléknapja

szept. 28. csütörtök Szent Vencel vértanú emléknapja, Ruiz Szent Lőrinc és társai vértanúk emléknapja

szept. 29. péntek Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael Főangyalok Ünnepe

szept. 30. szombat Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító Emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.09.17.

Évközi 24. vasárnap

 1. A héten elkezdődnek a felnőtt hittanok.
 2. Még lehet jelentkezni az ősszel, plébániánkon induló felnőtt alapozó hittancsoportba. Ha van ismerőseitek között olyan, aki szeretne ismerkedni a kereszténységgel, vagy szentségekhez járulni, kérjük, hívjátok őket, és jelezzétek nevüket és elérhetőségüket az irodában.
 3. A szerdai szentségimádáson még vannak üres helyek. Kérjük, aki teheti, és szívesen vállal 1-1 fél órát az Oltáriszentség előtt, az iratkozzon fel a hirdetőtáblára kitett papírra.
 4. Templomunk őszi nagytakarítására október 6-án, pénteken kerül sor. Számítunk minden dolgos kézre, akár 1-1 órára is. (részletek később)
 5. Várunk mindenkit szeretettel közösségünk őszi kirándulására október 7-én, szombaton. (részletek később)
 6. Október 16. hétfőtől újabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 20:00 órától. Ezen nyitott alkalmakra az egyháztól eltávolodottakat is szeretettel várjuk (ha valaki nem tud minden alkalommal részt venni, az sem akadály)! A katekéziseket Béla atya és két, a Neokatekumenális Úthoz tartozó házaspár vezeti majd.

Előre jelezzük:

 • szept. 16-24. Ars Sacra fesztivál

 • szept. 24. 11:00 Szentmise Káp. II.-n a Megyeri Klubban

 • okt. 01. elkezdődnek a gyerek kiscsoportok a reggeli szentmise után. 17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

 • okt. 07. Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

 • okt. 08. leendő elsőáldozók bemutatása a reggeli misében. 11:00 Szentmise Káp. II.-n a Megyeri Klubban. Etalin Kiadó vására a szentmisék után templomunkban

 • okt. 12. 20:00 Életige Kör találkozó

 • okt. 12-15. „72 óra kompromisszum nélkül” (Három napos önkéntes ifjúsági akció)

Hét ünnepnapjai:

szept. 19. kedd Szent Januáriusz püspök és vértanú emléknapja

szept. 20. szerda Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk Emléknapja

szept. 21. csütörtök Szent Máté apostol és evangélista Ünnepe

szept. 23. szombat Pietrelcinai Szent Pio áldozópap Emléknapja

szept. 24. vasárnap A Szentírás vasárnapja


Képajánló

Miserend

 • vasárnapi mise: 9:00 és 18:00
 • szombati mise: 8:00
 • hétköznapi mise: 19:15

Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/fax száma: 06 (1) 230-2687
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10:00 – 12:00 és 17:00 – 19:00 óráig