KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2018.11.11.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2018.11.11.

Évközi 32. vasárnap

 1. November 11-én, vasárnap a reggeli szentmisében lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek bemutatása. Imádkozzunk értük, hogy a készületük során megtapasztalják Isten igazi, szerető jelenlétét az életükben! A szentmise utána jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben. Szintén ezen a napon 11 órakor lesz Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.
 2. November 15-én, csütörtökön Életige Kör találkozó lesz este 8 órától.
 3. Sillye Jenő és barátai szeretettel hívnak mindenkit templomunkba, a november 17-én, szombaton 18:00 órakor kezdődő koncertjükre.
 4. Püspöki Karunk jövő vasárnapra országos gyűjtést hirdet a Karitász javára. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a gyűjtést. Az Erzsébet napi kenyerek megáldása és osztása is november 18-án, vasárnap lesz a szentmisékben. A reggeli szentmise utána a gyerek kiscsoportok találkoznak
 5. A késő őszi és téli hónapokban templomházunk rezsije nagyon megemelkedik; a korszerűsítések ellenére is havi több százezer forintra tehető ez az összeg. Kérjük, ne felejtkezzetek el az egyházközösségi támogatás befizetéséről! Ezt megtehetitek készpénzben, csekken vagy átutalással. A Testvérek az irodában szívesen segítenek. Nagyon köszönjük!

Előre jelezzük:

 • nov. 19. TRIFI az ifiknek
 • nov. 24. 17-18:00 világméretű szentségimádás a NEK jegyében templomunkban is
 • nov. 25. Krisztus Király vasárnapján a reggeli szentmisében lesz az új ministránsok avatása

11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

 • nov. 26. 20:00-tól a csoportvezetők találkoznak
 • dec. 01. 17:00 adventi koszorúkötés
 • dec. 02. advent első vasárnapja, a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

 • dec. 04. 06:00 rorate
 • dec. 4-6. adventi lelkigyakorlatunk, az esti szentmisék után 20 órától Kopasz István atyával

A hét ünnepnapjai:

nov. 12. hétfő Szent Jozafát püspök és vértanú Emléknapja

nov. 13. kedd Magyar szentek és boldogok emléknapja

nov. 15. csütörtök Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja

nov. 16. péntek Skóciai Szent Margit emléknapja

nov. 17. szombat Nagy Szent Gertrúd Szűz emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2018.11.04.

 1. November 4-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. 17 órától első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk a kápolnában. Az esti szentmisét követően 19:30-tól a képviselő-testület találkozik.
 2. A 2020-as NEK-re történő lelki felkészülésünket ebben az évben szeretnénk egy, a Szentmiséről szóló előadássorozattal segíteni, melynek első meghívott előadója dr. Kránitz Mihály atya lesz, aki a „Szentmiséről, mint az istenkapcsolat csúcsáról illetőleg forrásáról, és a Jézussal való találkozásról” fog elmélkedni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 6-án, kedden 20 órától a nagyteremben!
 3. November 11-én, vasárnap a reggeli szentmisében lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek bemutatása. Imádkozzunk értük, hogy a készületük során megtapasztalják Isten igazi, szerető jelenlétét az életükben! A szentmise utána jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben. Szintén ezen a napon 11 órakor lesz Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.
 4. November 15-én, csütörtökön Életige Kör találkozó lesz este 8 órától.
 5. A késő őszi és téli hónapokban templomházunk rezsije nagyon megemelkedik; a korszerűsítések ellenére is havi több százezer forintra tehető ez az összeg. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten, ne felejtkezzetek el az egyházközösségi támogatás befizetéséről! Ezt megtehetitek készpénzben, csekken vagy átutalással. A Testvérek az irodában szívesen segítenek. Nagyon köszönjük!

 

Előre jelezzük:

–          nov. 17.     18:00 Sillye Jenő és barátainak koncertje a nagyteremben

–          nov. 18.     a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak, mindkét szentmisében. Erzsébet napi kenyerek megáldása és osztása, illetve országos gyűjtés a Karitász javára

–          nov. 19.     TRIFI az ifiknek

–          nov. 24.     világméretű szentségimádás a NEK jegyében

–          nov. 25.     Krisztus Király vasárnapján a reggeli szentmisében lesz az új ministránsok avatása. 11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

–          nov. 26.     20:00-tól a csoport vezetők találkoznak


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2018.10.28.

Évközi 30. vasárnap

 

 1. Október 28-án, vasárnap a gyerek kiscsoportok találkozója elmarad.

Szintén ezen a napon 11:00 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.

A rózsafüzért ezen a napon 17 órától imádkozzuk a kápolnában!

Az esti szentmisében Snell György segédpüspök atya a bérmálás szentségében részesíti plébániánk fiataljait. Imádkozzunk értük, hogy a Szentlélek töltse be szívüket! Az ünnepséget követően szeretettel hívjuk közösségünk tagjait egy közös agapéra, melyre kérjük és várjuk szendvics, sütemény és innivaló felajánlásaitokat.

 1. November 1-je, csütörtök Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep. Szentmisék ezen a napon 9 és 18 órakor lesznek a nagyteremben. Október 31-én, szerdán 19 órától előesti misére várjuk a híveket, előtte a Rózsafüzért 18:30-tól imádkozzuk.

Templomunk és az urnatemető az ünnepekhez kapcsolódóan okt. 28. vasárnaptól nov. 4. vasárnapig minden nap 9 órától 19 óráig lesz nyitva. Kérünk Benneteket, hogy aki teheti, vállaljon ez idő alatt templom-ügyeletet, és iratkozzon fel a levelező listára elküldött táblázatba vagy a hirdetőtáblára kihelyezett papírra. Köszönjük!

Nov. 1-én és 2-án a templomban kihelyezett kosárkába beletehetitek egy papírra felírva, akár borítékban is, elhunyt szeretteitek neveit. Halottak napján a felajánláskor fogjuk az oltárra helyezni a kosarat, és az elkövetkezendő 7 napban minden szentmisét értük ajánljuk fel.

November 2-án, pénteken Halottak Napján a szentmise 19 órakor kezdődik a nagyteremben, utána közösen lemegyünk az urnatemetőbe imádkozni az elhunytakért. Aki tud, hozzon mécsest magával.

 1. November 4-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportoktalálkoznak.

17 órától első vasárnapi rózsafüzértimádkozunk a kápolnában.

Az esti szentmisét követően 19:30-tól a képviselő-testület találkozik.

 1. A 2020-as NEK-re történő lelki felkészülésünket ebben az évben szeretnénk egy, a Szentmiséről szóló előadássorozattal segíteni, melynek első meghívott előadója Kránitz Mihály atyalesz, aki a Szentmiséről, mint az istenkapcsolat csúcsáról illetőleg forrásáról, és a Jézussal való találkozásról fog elmélkedni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 6-án, kedden 20 órától a nagyteremben!

Előre jelezzük:

–          nov. 08.     20:00 Életige Kör találkozó

–          nov. 11.     leendő elsőáldozók bemutatása a reggeli szentmisében, utána jótékonysági ruhavásár a tornateremben

                         11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

–          nov. 17.     Sillye Jenő és barátainak koncertje a nagyteremben

–          nov. 18.     a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak, mindkét szentmisében Erzsébet napi kenyerek megáldása és osztása, illetve országos gyűjtés a Karitász javára

–          nov. 19.     TRIFI az ifiknek

–          nov. 25.     Krisztus Király vasárnapján a reggeli szentmisében lesz az új ministránsok avatása

11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

 

A hét ünnepnapjai:

okt. 31. szerda            Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanú emléknapja

nov. 1. csütörtök       Mindenszentek Főünnepe, parancsolt ünnep

nov. 2. péntek             Halottak Napja

nov. 3. szombat          Porres Szent Márton szerzetes emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2018.10.21.

 1. Évközi 29. vasárnap

A missziók vasárnapja

 1. Október a rózsafüzér hónapja. A Szentolvasót közösen a templomban hétköznap és vasárnap az esti szentmisék előtt, szombaton pedig a reggeli szentmise után imádkozzuk.
 1. Köszönjük minden testvérünknek az áldozatos munkáját, akik pénteken segítettek templomházunk őszi nagytakarításában!
 1. Az október 21-i szentmisék perselygyűjtését a missziók javára továbbítjuk. A reggeli szentmisében Balzer Benett Ottó részesül a keresztség szentségében.Imádkozzunk érte és családjáért!
 1. Október 23-a, kedd nem csak nemzeti ünnepünk, de az egyházmegye által ránk bízott egész naposszentségimádási napunk is. Az Oltáriszentség reggel 8-tól az esti mise kezdetéig lesz kitéve a kápolnában. Hogy ne maradjon egy kis időre sem egyedül, kérjük, iratkozzatok fel a hirdető táblára kitett papírra.

Október 24-én, szerdán az egész napos szentségimádás elmarad!

 1. Almási Laura és Pongrácz Lélszeretettel hívnak és várnak mindenkit a templomunkban, október 27-én, szombaton 16:00-kor kezdődő nászmisés esküvőjükre és az azt követő agapéra.
 1. Október 28-án, vasárnap a gyerek kiscsoportok találkozója elmarad. Szintén ezen a napon 11:00 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. Az esti szentmisében Snell György segédpüspök atya a bérmálás szentségében részesíti plébániánk fiataljait. Imádkozzunk értük, hogy a Szentlélek töltse be szívüket! Az ünnepséget követően szeretettel hívjuk közösségünk tagjait egy közös agapéra, melyre kérjük és várjuk szendvics, sütemény és innivaló felajánlásaitokat.
 1. November 1-je, csütörtök Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep. Szentmisék ezen a napon 9 és 18 órakor lesznek a nagyteremben. Október 31-én, szerdán 19 órától előesti misére várjuk a híveket.

Templomunk és az urnatemető az ünnepekhez kapcsolódóan okt. 28. vasárnaptól nov. 4. vasárnapig minden nap 9 órától 19 óráig lesz nyitva. Kérünk Benneteket, hogy aki teheti, vállaljon ez idő alatt templom-ügyeletet, és iratkozzon fel a hirdetőtáblára kihelyezett papíron. Köszönjük!

November 2-án, pénteken Halottak Napján a szentmise 19 órakor kezdődik a nagyteremben, utána közösen lemegyünk az urnatemetőbe imádkozni az elhunytakért. Aki tud, hozzon mécsest magával.

Előre jelezzük:

–          nov. 4.        a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

                         17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

–          nov. 6.       20:00 NEK: Szentmiséről szóló előadássorozat 1. alkalom, meghívott előadó: KránitzMihály atya

–          nov. 08.     20:00 Életige Kör találkozó

–          nov. 11.     11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban

 

 

A hét ünnepnapjai:

okt. 22.            hétfő               Szent II. János Pál pápa emléknapja

okt. 23.            kedd                Kapisztrán Szent János áldozópap Emléknapja

okt. 24.            szerda             Claret Szent Antal Mária püspök emléknapja

okt. 25.            csütörtök         Szent Mór püspök Emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2018.10.14.

Évközi 28. vasárnap

 1. Október a rózsafüzér hónapja. A Szentolvasót közösen a templomban hétköznap és vasárnap az esti szentmisék előtt, szombaton pedig a reggeli szentmise után imádkozzuk.
 1. Október 14-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak, és jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben. Ezen felül lehetőség lesz a felajánlott lekvárokból is vásárolni, melynek bevételét a kárpátaljai testvéreink megsegítésére fordítjuk!

Szintén ezen a napon 11 órakor lesz Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.

Nagyon fontos a pályázati elszámolások miatt, hogy a reggeli és esti szentmisék után, kérjük, azon gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket, akik részt vettek a nyári hittantáborban, és még nem írták alá a jelenléti ívet, hogy ezt pótolják az előtérben kihelyezett papíron!

 1. Október 15-én, hétfőn TRIFI-re várják az ifiket.
 1. Október 15-én és 16-án 9 és 18 óra között református testvéreink tartanak ruhavásárt templomházukban.
 1. Templomunk őszi nagytakarításáraoktóber 19-én, pénteken kerül sor. Számítunk minden dolgos kézre, akár 1-1 órára is. Szalma Dórit keressétek, mint a feladatok összefogóját, aki már előzetesen is várja a jelentkezéseket.
 1. Az október 21-i szentmisék perselygyűjtését a missziók javára továbbítjuk.
 1. Október 23-a, kedd nem csak nemzeti ünnepünk, de az egyházmegye által ránk bízott egész naposszentségimádási napunk is. Most itt a lehetőség, hogy a szívünkben hordozott imaszándékkal együtt betérjünk az Oltáriszentség elé elcsendesedni vagy akár énekelni valamikor a nap folyamán, egyedül, családdal, kiscsoporttal vagy nagyobb társasággal. Az Oltáriszentség reggel 8-tól az esti mise kezdetéig lesz kitéve a kápolnában. Hogy ne maradjon egy kis időre sem egyedül, kérjük, iratkozzatok fel a hirdető táblára kitett papírra.
 1. Október 28-án, vasárnap az esti szentmisében Snell György segédpüspök atya a bérmálás szentségében részesíti plébániánk fiataljait. Imádkozzunk értük, hogy a Szentlélek töltse be szívüket! Az ünnepséget követően szeretettel hívjuk közösségünk tagjait egy közös agapéra, melyre kérjük és várjuk szendvics és sütemény felajánlásaitokat.

Előre jelezzük:

–          okt. 27.                 16:00 Almási Laura és Pongrácz Lél nászmisés esküvője templomunkban, utána agapé

–          okt. 28.                 a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

        11:00 Szentmise Káp. II.-n a Megyeri Klubban

–          nov. 1.                  Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep

–          nov. 2.                  Halottak Napja

–          nov. 4.                  17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

–          nov. 6.                  20:00 NEK: Szentmiséről szóló előadássorozat 1. alkalom, meghívott előadó: KránitzMihály atya

A hét ünnepnapjai:

okt. 15.           hétfő               A Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító Emléknapja

okt. 16.           kedd               Szent Hedvig szerzetesnő emléknapja

                                              Alacoque Szent Margit Mária szűz emléknapja

okt. 17.           szerda            Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú Emléknapja

okt. 18.           csütörtök        Szent Lukács evangélista Ünnepe

okt. 19.           péntek           De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és társaik, észak-amerikai vértanúk emléknapja

                                               Keresztes Szent Pál áldozópap emléknapja

okt. 21.           vasárnap          A missziók vasárnapja


Miserend

 • vasárnapi mise: 9:00 és 18:00
 • szombati mise: 8:00
 • hétköznapi mise: 19:15

Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/fax száma: 06 (1) 230-2687
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10:00 – 12:00 és 17:00 – 19:00 óráig