KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.11.28.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.11.28.


Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, november 27-én, szombaton 17 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe. Az alapanyagok árusítása 16:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket, maszkot és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal.

Advent 1. vasárnapja

Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, november 27-én, szombaton 17 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe. Az alapanyagok árusítása 16:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket, maszkot és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal.

Advent 1. vasárnapja

 

BOLDOG ÚJ EGYHÁZI ÉVET KÍVÁNUNK!

 1. November 28-án, vasárnap a reggeli szentmisét Dr. Csépányi Gábor atya celebrálja.
 2. Adventben kedden és péntekenreggel 6 órakor lesz rorate. Az első hajnali szentmisére november 30-án várunk Benneteket! A roraték után a vírushelyzet miatt elmaradnak az agapék! Továbbá ezeken a napokon nem lesz este szentmise templomunkban (kivéve december 7. és 14.)!
 3. December 5-én, advent 2. vasárnapján, a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak. 17 órától első vasárnapi Rózsafüzért imádkozunk a kápolnában.
 1. December 8-án, szerdán az ünnepi szentmise aszokott időben, 18:30-kor lesz. A főünnep miatt kivételesen kedden este is lesz vigília mise, szintén a szokott időben (18:30-kor).
 2. Adventi lelkigyakorlatunkat György Alfréd kamilliánus szerzetes atya tartja december 12-13-14-én az esti szentmisék keretében (vasárnap 18 órakor, hétfőn és kedden 18:30-kor). Előtte egy órával Béla atyával együtt gyóntatni is fog. December 14-én, mivel ez egyben a lelkigyakorlat zárónapja, lesz reggeli rorate (6 órakor) és esti szentmise is (18:30).

Előre jelezzük:

–       dec. 3.                   6:00 rorate

–       dec. 6.                   19:30 a képviselő-testület találkozik

–       dec. 7.                   6:00 rorate

–       dec. 9.                   20:00 Életige Kör találkozó

–       dec. 10.                 6:00 rorate

–       dec. 12.                 Advent harmadik vasárnapja

–       dec. 14.                 6:00 rorate

–       dec. 17.                 6:00 rorate

–       dec. 18.                 19:00 plébániai bűnbánati liturgia

 

Hét ünnepnapjai:

nov. 30.           kedd                Szent András apostol Ünnepe

dec. 3.             péntek             Xavéri Szent Ferenc áldozópap Emléknapja

dec. 4.             szombat          Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.11.21.

Krisztus, a mindenség királya

Főünnep

 1. November 21-én, vasárnap Krisztus Király Főünnepén, Püspöki Karunk országos gyűjtést hirdet a Karitász javára. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a gyűjtést! Szintén ezen a napon a szentmisékben lesz az Erzsébet napi kenyerek megáldásaA reggeli szentmisében kerül sor a bérmálkozásra készülők bemutatására. Imádkozzunk értük! Utána a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 1. Egy hét múlva Advent első vasárnapjával (november 27-én estével) Új egyházi év kezdődik. Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, november 27-én, szombaton 17 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe. Az alapanyagok árusítása 16:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket, maszkot és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal!
 1. Adventben kedden és pénteken reggel 6 órakor lesz rorate. Az első hajnali szentmisére november 30-án várunk Benneteket! A roraték után a vírushelyzet miatt elmaradnak az agapék! Továbbá ezeken a napokon nem lesz este szentmise templomunkban!

Előre jelezzük:

–       dec. 3.                   6:00 rorate

–       dec. 5.                   Advent második vasárnapja

                                   a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak 

                                  17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnába

–       dec. 7.                   6:00 rorate

–       dec. 9.                   20:00 Életige Kör találkozó

–       dec. 10.                 6:00 rorate

–       dec. 12.                 Advent harmadik vasárnapja

 

Hét ünnepnapjai:

nov. 22.           hétfő               Szent Cecília szűz és vértanú Emléknapja

nov. 23.           kedd                Szent I. Kelemen pápa és vértanú emléknapja

                                               Szent Kolumbán apát emléknapja

nov. 24.           szerda             Dung-Lac Szent András áldozópap és társai, vértanúk Emléknapja

nov. 25.           csütörtök         Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.11.14.

Évközi 33. vasárnap

A szegények világnapja

 1. November 14-én, vasárnap a reggeli szentmise utána jótékonysági ruhavásárt tartunk a tornateremben.
  Mindkét misét követően Váradi Anna: Idővándor- Honfoglalás című könyvének árusítása lesz templomunkban. A reggeli mise után személyesen Annától lehet vásárolni, dedikálással egybekötve. Az időutazással átszőtt történelmi kalandregény bevételeit az írónő Böjte Csaba testvér alapítványának ajánlotta fel, támogatói ára: 4000 forint.
 1. November 20-án, szombaton 17-18 óra között egy különleges szentségimádásra hívunk benneteket templomunkba! Mi is csatlakozunk a NEK szervezőinek felhívásához, hogy egy időben, sok helyen, együtt imádkozzunk az Oltáriszentség előtt, hálát adva a Kongresszus ajándékaiért! További részleteket a faliújságon találtok. Legyünk minél többen!
 2. November 21-én, vasárnap Krisztus Király Főünnepén, Püspöki Karunk országos gyűjtést hirdet a Karitász javára. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a gyűjtést!
  Szintén ezen a napon a szentmisékben lesz az Erzsébet napi kenyerek megáldása.
  A reggeli szentmisében kerül sor a bérmálkozásra készülők bemutatására. Imádkozzunk értük! Utána a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 1. Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, november 27-én, szombaton 17 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe. Az alapanyagok árusítása 16:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket, maszkot és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal!
 2. A késő őszi és téli hónapokban templomházunk rezsije nagyon megemelkedik; a korszerűsítések ellenére is havi több százezer forintra tehető ez az összeg. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten, ne felejtkezzetek el az egyházközösségi támogatás befizetéséről! Ezt megtehetitek készpénzben, csekken vagy átutalással. A Testvérek az irodában szívesen segítenek. Nagyon köszönjük!

 

Előre jelezzük:

–       nov. 28.     Advent első vasárnapja, az új egyházi év kezdete

–       nov. 30.     6:00 rorate

–       dec. 3.       6:00 rorate

–       dec. 5.       Advent második vasárnapja

                       a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

                17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában

Hét ünnepnapjai:

nov. 15.           hétfő               Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja

nov. 16.           kedd                Skóciai Szent Margit emléknapja

nov. 17.           szerda              Nagy Szent Gertrúd szűz emléknapja

nov. 18.           csütörtök         A Szent Péter – és Szent Pál bazilikák felszentelésének emléknapja

nov. 19.           péntek             Árpád-házi Szent Erzsébet Ünnepe


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.10.31.

Évközi 31. vasárnap

 1. November 1-je, hétfő Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep. Szentmisék ezen a napon 10 és 18 órakor lesznek a nagyteremben. Az esti mise után közösen lemegyünk az urnatemetőbe imádkozni az elhunytakért. Aki tud, hozzon mécsest magával.Templomunk és az urnatemető az ünnepekhez kapcsolódóan okt. 29. péntektől nov. 2. keddig minden nap 9 órától 19 óráig lesz nyitva. Kérünk Benneteket, hogy aki teheti, vállaljon ezen idő alatt templom-ügyeletet, és iratkozzon fel a hirdetőtáblára kihelyezett papírra. Köszönjük!Nov. 1-én és 2-án a templomban kihelyezett kosárkába beletehetitek egy papírra felírva, akár borítékban is, elhunyt szeretteitek neveit. Halottak napján a felajánláskor fogjuk az oltárra helyezni a kosarat, és az elkövetkezendő 7 napban minden szentmisét értük ajánljuk fel.

  November 2-án, kedden Halottak Napján a szentmise a szokott időben 18:30-kor kezdődik a nagyteremben.

 1. November 5-én, pénteken a szentmisét követően, hálaadó szentségimádást tartunk templomunkban a NEK-ért és gyümölcseiért.
 2. November 6-án, első szombaton zarándoklatot szervezünk Máriabesnyőre a Nagyboldogasszony Bazilikába. A részleteket hamarosan olvashatjátok a levelezőlistán!
 3. November 7-én, vasárnap a reggeli és esti szentmisék után választjuk meg az új képviselő-testületi tagokat az elkövetkezendő 5 évre. Kérjük, közösségünk minden szavazásra jogosult tagját, hogy a szentmise után maradjatok itt, és a lepecsételt szavazólapon szereplő nevek közül jelöljétek be annak a max. 7 testvérnek a nevét, akit szívesen látnátok a képviselő-testületben. A szavazólapot adjátok le a választási bizottság tagjainak, és írjátok alá a szavazati névsort. Köszönjük!A reggeli szentmisében lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek bemutatása. Imádkozzunk értük és családjaikért!A szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak.

  17 órától első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk a templomban.

 1. November 14-én, vasárnap a szentmisék után Váradi Anna: Idővándor- Honfoglalás című könyvének árusítása lesz templomunkban. A reggeli mise után személyesen Annától lehet vásárolni, dedikálással egybekötve. Az időutazással átszőtt történelmi kalandregény bevételeit az írónő Böjte Csaba testvér alapítványának ajánlotta fel, támogatói ára: 4000 forint.

 

Előre jelezzük:

–       nov. 11.     20:00 Életige Kör találkozó

–       nov. 14.     A képviselő-testületi választás eredményhirdetése

–       nov. 20.     világméretű hálaadó szentségimádás a NEK-ért Krisztus Király ünnepének előestéjén

–       nov. 21.     országos gyűjtés a karitász javára

 

Hét ünnepnapjai:

nov. 1. hétfő               Mindenszentek Főünnepe, parancsolt ünnep

nov. 2. kedd                Halottak Napja

nov. 3. szerda              Porres Szent Márton szerzetes emléknapja

nov. 4. csütörtök         Borromeo Szent Károly püspök Emléknapja

nov. 5. péntek             Szent Imre herceg Ünnepe


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2021.10.24.

Évközi 30. vasárnap

A missziók vasárnapja

 1. Október a rózsafüzér hónapja. A Szentolvasót közösen a templomban hétköznap és vasárnap az esti szentmisék előtt, szombaton pedig a reggeli szentmise után imádkozzuk.
 2. Október 24-én, vasárnap a reggeli szentmise után kb. 10 órától ismét szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen megosztanák gondolataikat, tapasztalataikat vagy csak hallgatnák mások tanúságtételélt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatbanA szentmisékben országos gyűjtés lesz a missziók javára. Kérjük, lehetőségeitekhez mérten támogassátok őket! Az új képviselő-testületi tagok jelölését ezen a napon estig adhatjátok le a plébánia irodájában!
 1. Október 25. hétfőtőlújabb 15 alkalmas katekézis sorozat indul hétfői és csütörtöki napokon 19:30-tól. Szeretettel várunk mindenkit, különösen azokat, akik valamilyen szenvedésben vannak!
 2. November 1-je, hétfő Mindenszentek Ünnepe, parancsolt ünnep. Szentmisék ezen a napon 10 és 18 órakor lesznek a nagyteremben. Az esti mise utána közösen lemegyünk az urnatemetőbe imádkozni az elhunytakért. Aki tud, hozzon mécsest magával. Templomunk és az urnatemető az ünnepekhez kapcsolódóan okt. 29. péntektől nov. 2. keddig minden nap 9 órától 19 óráig lesz nyitva. Kérünk Benneteket, hogy aki teheti, vállaljon ezen idő alatt templom-ügyeletet, és iratkozzon fel a hirdetőtáblára kihelyezett papírra. Köszönjük! Nov. 1-én és 2-án a templomban kihelyezett kosárkába beletehetitek egy papírra felírva, akár borítékban is, elhunyt szeretteitek neveit. Halottak napján a felajánláskor fogjuk az oltárra helyezni a kosarat, és az elkövetkezendő 7 napban minden szentmisét értük ajánljuk fel.

Előre jelezzük:

–        nov. 2.      Halottak Napja

–        nov. 5.      Hálaadó szentségimádás a NEK-ért és gyümölcseiért az esti szentmise után

–        nov. 7.      Képviselő-testületi tagok választása

                       Elsőáldozók bemutatása a reggeli szentmisében

                       A reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

                       17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a templomban

–       nov. 11.     20:00 Életige Kör találkozó

–       nov. 14.     A képviselő-testületi választás eredményhirdetése

 

Hét ünnepnapjai:

okt. 25.            hétfő               Szent Mór püspök Emléknapja

okt. 28.            csütörtök         Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok Ünnepe


Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-19

Miserend

 • Hétköznap: 18:30
 • Szombat: 8:00
 • Vasárnap: 9:00 és 18:00