KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.12.10.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.12.10.

Advent 2. vasárnapja

 1. A héten is lesznek kedden és pénteken reggel 6 órakor roráték. Adventi szentgyónásaink elvégzésére szerdánként 18:15-től az esti mise kezdetéig, a roráte misék után, a bűnbánati liturgián vagy személyesen egyeztetett időpontban van lehetőség.
 2. December 10-én, vasárnap a szentmisék után kreatív karácsonyi díszekből, illetve az Etalon Kiadó által megjelentetett könyvekből és DVD-kből vásárolhattok az előtérben. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. Ezen a napon szeretettel várunk mindenkit 17:00-tól Újpest főterén az ökumenikus adventi gyertyagyújtásra, melyen plébániánk is képviselteti magát. A szervezők hívnak mindnyájunkat, hogy együtt tegyünk tanúságot a Megváltó születésének örömhíréről.
 1. December 11-én, hétfőn 20 órától a képviselő-testület találkozik.
 2. December 11-17. között plébániánk is jelen lesz az adventi vásárban a Szent István Bazilika előtti téren, ahol a Karitászunk javára gyűjtünk adományokat. Szeretettel várjuk a látogatókat és a felajánlásokat a téren felállított bódénkban!
 3. December 14-én, csütörtökön 20 órától Életige Kör találkozó lesz.
 4. December 15-én, pénteken TRIFI-re várják az ifiket.
 5. December 16-án, szombaton 18 órától az Adorate kórus ad adventi koncertet templomunkban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 6. December 17-én, vasárnap a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 7. Advent harmadik hétfőjén, december 18-án 20 órakor plébániai bűnbánati liturgiára hívunk mindenkit a nagyterembe. A szentírásból felolvasott részek, és a személyes gyónás lehetősége segíthet minket abban, hogy megtisztult szívvel és lélekkel készüljünk Karácsony ünnepére.
 8. Advent utolsó hetében két koncert is lesz templomunkban. December 18-án, hétfőn 17:30-tól a Babits Gimnázium tanulói és tanárai, míg december 19-én, kedden 17:30-tól az Újpesti Zeneiskola növendékei várják szeretettel az érdeklődőket.

Előre jelezzük:

December 23.

18:00 Szentmise (advent 4. vasárnapjának előestéje)

December 24.

09:00 Szentmise

13:30 Kórházlátogatás, találkozás a kápolnában

16:00 Pásztorjáték

23:00 Közös „karácsonyváró” éneklés

24:00 Éjféli Szentmise

December 25. Urunk születése, parancsolt ünnep

9:00 Szentmise

18:00 Szentmise

December 26.

9:00 Szentmise (este nincs Szentmise)

December 31. A Szent Család ünnepe

09:00 Szentmise – családok megáldása

18:00 Év végi hálaadó Szentmise

Január 1. Szűz Mária, Isten anyja, parancsolt ünnep

Szentmisék a vasárnapi rend szerint 09:00 és 18:00 órakor

Hét ünnepnapjai:

dec. 11. hétfő Szent I. Damazusz pápa emléknapja

dec. 12. kedd A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária emléknapja

dec. 13. szerda Szent Lúcia szűz és vértanú Emléknapja

dec. 14. csütörtök Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító Emléknapja


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI – 2017.12.03.

Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, december 2-án, szombaton 16 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe, melyen idén a gyerek kiscsoportok is részt vesznek. Az alapanyagok árusítása 15:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal.

Advent 1. vasárnapja

 1. December 3-án, advent első vasárnapján 9 órakor gregorián misét tartunk. A Schola szeretne a közösséggel a mise előtt énekpróbát tartani, ezért kérik, hogy 10 perccel hamarabb érkezzünk a templomba. A reggeli és esti szentmisék után „varrócskás” vásár lesz az előtérben. Szintén ezen a napon adventi filmklubba és kerekasztal-beszélgetésre hívunk minden érdeklődőt, melynek témája a Gyónás c. rövidfilm. Dr. Nemes György piarista szerzetes, morálteológus és Dr. Kránitz Mihály teológusprofesszor lesz segítségünkre továbbgondolkodni és válaszokat kapni a felmerült kérdéseinkre a megbocsátásról, az irgalmasságról, a (kegyes) hazugságról, a gyónásról. A program 16:30-kor kezdődik a nagyteremben. Az első vasárnapi rózsafüzért – kivételesen – 15:45-kor imádkozzuk a kápolnában.

 1. Adventben kedden és pénteken reggel 6 órakor lesz rorate. Az első hajnali szentmisére december 5-én, kedden várunk Benneteket.
 2. Adventi szentgyónásaink elvégzésére szerdánként 18:15-től az esti mise kezdetéig, a rorate misék után vagy személyesen egyeztetett időpontban lesz lehetőség.
 3. Idén adventi lelkigyakorlatunk december 5-6-7-én lesz az esti szentmisék után 20 órától Nobilis Márió atya vezetésével. Ezen a napokon 18 órától Márió atyánál is lehet gyónni az esti misék kezdetéig.
 4. A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának Főünnepe alkalmából december 7-én, csütörtökön, annak előestéjén és december 8-án, pénteken az esti szentmisék 19:00-kor kezdődnek.
 5. Az előző évekhez hasonlóan idén is lesz “Hozd és vidd” nap, melyet december 9-én, szombaton 9-12 óra között tartunk a tornateremben. Kérjük, hogy csak jó állapotú használati tárgyakat, játékokat, ruhákat hozzatok, melyeknek ti is örülnétek.
 6. December 10-én, advent 2. vasárnapján a szentmisék után kreatív karácsonyi díszekből, illetve az Etalon Kiadó által megjelentetett könyvekből és DVD-kből vásárolhattok az előtérben. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. Ezen a napon szeretettel várunk mindenkit 17:00-tól Újpest főterén az ökumenikus adventi gyertyagyújtásra, melyen plébániánk is képviselteti magát. A szervezők hívnak mindnyájunkat, hogy együtt tegyünk tanúságot a Megváltó születésének örömhíréről.
 1. Megjelent az Esztergom-Budapest című főegyházmegyei lap legújabb száma, melyet az előtérből elvihettek.

Előre jelezzük:

 • dec. 11. 20:00 képviselő-testület találkozója
 • dec. 11-17. adventi adománygyűjtés a Karitászunk javára a Szent István Bazilika előtt
 • dec. 12. 06:00 rorate
 • dec. 14. 20:00 Életige Kör találkozó
 • dec. 15. 06:00 rorate. 18:00 TRIFI az ifiknek
 • dec. 16. 18:00 az Adorate kórus adventi koncertje templomunkban
 • dec. 17. a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

Hét ünnepnapjai:

 • dec. 04. hétfő: Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja
 • dec. 06. szerda: Szent Miklós püspök emléknapja
 • dec. 07. csütörtök: Szent Ambrus püspök és egyháztanító Emléknapja; az Esztergom – Budapesti Főegyházmegye főpásztorának kinevezési évfordulója
 • dec. 8. péntek: a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának Főünnepe
 • dec. 9. szombat: Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin emléknapja

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI​​​​​​​ 2017.11.26.

Örömmel adjuk hírül, hogy elkészültek és felhelyezésre kerültek a nagyteremben templomunk állandó keresztútjának stációi, melynek megáldására és az első körbejárására november 25-én, szombaton este 18 órakor, Krisztus Király ünnepének előestéjén kerül sor. Előtte, szeretettel várunk mindenkit a NEK-hez kapcsolódó országos szentségimádásra 17 órától a kápolnába. Gyertek el minél többen erre a régóta várt nagy alkalomra!

Krisztus, a Mindenség Királya Főünnep

 1. November 26-án, vasárnap Krisztus Király ünnepén, a reggeli szentmisében az új ministránsokat avatjuk. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. Szintén ezen a napon az esti szentmisében lesz felnőtt katekumenjeink befogadási ünnepe, imádkozzunk értük!
 1. November 30-án, csütörtökön 18:30-kor a Katekizmus hittancsoport vendége lesz dr. Kisida Elek nyugalmazott sebész, tanár, számtalan szakmai és közéleti cím birtokosa, az “…és mi végre is?!…” című könyv írója, aki a beszélgetés során életéről, munkásságáról, hitéről tesz tanúságtételt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Szent Márton teremben!

 2. Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, december 2-án, szombaton 16 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe, melyen idén a gyerek kiscsoportok is részt vesznek. Az alapanyagok árusítása 15:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal. Továbbá a nagyterem berendezéséhez, illetve az alapanyagok előkészítéséhez várjuk a segítő kezeket pénteken 17 – 19 óra között és szombaton 9 órától.

 3. December 3-án, advent első vasárnapján 9 órakor gregorián misét tartunk. A Schola szeretne a közösséggel a mise előtt énekpróbát tartani, ezért kérik, hogy 10 perccel hamarabb érkezzünk a templomba. A reggeli és esti szentmisék után „varrócskás” vásár lesz az előtérben. Szintén ezen a napon adventi filmklubba és kerekasztal-beszélgetésre hívunk minden érdeklődőt, melynek témája a Gyónás c. rövidfilm. Dr. Nemes György piarista szerzetes, morálteológus és Dr. Kránitz Mihály teológusprofesszor lesz segítségünkre továbbgondolkodni és válaszokat kapni a felmerült kérdéseinkre a megbocsátásról, az irgalmasságról, a (kegyes) hazugságról, a gyónásról. A program 16:30-kor kezdődik a nagyteremben. Az első vasárnapi rózsafüzért – kivételesen – 15:45-kor imádkozzuk a kápolnában.

 1. Adventben kedden és pénteken reggel 6 órakor lesz rorate. Az első hajnali szentmisére december 5-én, kedden várunk Benneteket.
 2. Adventi szentgyónásaink elvégzésére szerdánként 18:15-től az esti mise kezdetéig, a rorate misék után vagy személyesen egyeztetett időpontban lesz lehetőség.
 3. Idén adventi lelkigyakorlatunk december 5-6-7-én lesz az esti szentmisék után 20 órától Nobilis Márió atya vezetésével. Ezen a napokon 18 órától Márió atyánál is lehet gyónni az esti misék kezdetéig.

Előre jelezzük:

 • dec. 08. 06:00 rorate. A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának Főünnepe, a szentmise 19 órakor kezdődik
 • dec. 10. advent második vasárnapja. 11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n; a Megyeri Klubban a szentmisék után karácsonyi kreatív termékek árusítása és az Etalon kiadó vására lesz templomunk előterében; 17:00 ökumenikus adventi gyertyagyújtás Újpest főterén
 • dec. 11. 20:00 képviselő-testület találkozója
 • dec. 12. 06:00 rorate
 • dec. 14. 20:00 Életige Kör találkozó
 • dec. 15. 06:00 rorate; 18:00 TRIFI az ifiknek
 • dec. 16. 18:00 az Adorate kórus adventi koncertje templomunkban
 • dec. 17. a reggeli szentmise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

Hét ünnepnapjai:

nov. 30. csütörtök Szent András apostol Ünnepe


KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.11.19.

Évközi 33. vasárnap

 1. Püspöki Karunk november 19. vasárnapra országos gyűjtést hirdet a Karitász javára. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a gyűjtést! Idén először, ezen a napon ünnepeljük, a Ferenc pápa által, az Irgalmasság Szentévének végén meghirdetett Szegények első világnapját. A felajánlásból származó, rendhagyó Erzsébet napi kenyerek megáldása és osztása is szintén ezen a vasárnapon lesz. A reggeli mise utána a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 2. November 25-én, szombaton 17-18 óra között egy különleges szentségimádásra hívunk benneteket templomunkba! Mi is csatlakozunk a NEK szervezőinek felhívásához, hogy egy időben, sok helyen, együtt imádkozzunk az Oltáriszentség előtt! További részleteket a faliújságon találtok. Legyünk minél többen!
 3. November 26-án, vasárnap Krisztus Király ünnepén, a reggeli szentmisében lesz az új ministránsok avatása. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban. Szintén ezen a napon az esti szentmisében lesz felnőtt katekumenjeink befogadási ünnepe, imádkozzunk értük!
 4. Szeretettel hívunk Benneteket, barátaitokkal és ismerőseitekkel együtt, december 2-án, szombaton 16 órától közös adventi koszorúkötésünkre a nagyterembe, melyen idén a gyerek kiscsoportok is részt vesznek. Az alapanyagok árusítása 15:30-kor kezdődik. A koszorú-készítéshez szükséges eszközöket és örömteli, nyitott szívet hozzatok magatokkal. Továbbá a nagyterem berendezéséhez, illetve az alapanyagok előkészítéséhez várjuk a segítő kezeket pénteken 17 – 19 óra között és szombaton 9 órától.
 5. December 3-án, advent első vasárnapján 9 órakor gregorián misét tartunk. A Schola szeretne a közösséggel a mise előtt énekpróbát tartani, ezért kérik, hogy 10 perccel hamarabb érkezzünk a templomba. A reggeli és esti szentmisék után „varrócskás” vásár lesz az előtérben. Szintén ezen a napon adventi filmklubba és kerekasztal-beszélgetésre hívunk minden érdeklődőt, melynek témája a Gyónás c. rövidfilm. Dr. Nemes György piarista szerzetes, morálteológus és Dr. Kránitz Mihály teológusprofesszor lesz segítségünkre továbbgondolkodni és válaszokat kapni a felmerült kérdéseinkre a megbocsátásról, az irgalmasságról, a (kegyes) hazugságról, a gyónásról. A program 16:30-kor kezdődik a nagyteremben. Az első vasárnapi rózsafüzért – kivételesen – 15:45-kor imádkozzuk a kápolnában.

 6. Idén adventi lelkigyakorlatunk december 5-6-7-én lesz az esti szentmisék után 20 órától Nobilis Márió atya vezetésével. Ezen a napokon 18 órától Márió atyánál is lesz lehetőség szentgyónásra az esti misék kezdetéig.

Előre jelezzük:

 • dec. 05.    06:00 rorate
 • dec. 08.    06:00 rorate. A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának Főünnepe, a szentmise 19 órakor kezdődik
 • dec. 10.    advent második vasárnapja. 11:00 Szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban a szentmisék után az Etalon kiadó tart vásárt templomunk előterében
 • dec. 11.    20:00-tól a képviselő-testület találkozik

Hét ünnepnapjai:

 • nov. 21.    kedd: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban Emléknapja
 • nov. 22.    szerda: Szent Cecília szűz és vértanú Emléknapja
 • nov. 23.    csütörtök: Szent I. Kelemen pápa és vértanú emléknapja, Szent Kolumbán apát emléknapja
 • nov. 24.    péntek: Szent Dung-Lac András áldozópap és társai vértanúk Emléknapja
 • nov. 25.    szombat: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja
 • nov. 26.    vasárnap: Krisztus, a mindenség királya Főünnep

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2017.11.12.

Évközi 32. vasárnap

 1. November 12-én, vasárnap a reggeli szentmise után jótékonysági vásár lesz a tornateremben; müzli szeletből, különböző teákból, sícipőkből és használt nyugati ruhákból. 11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.
 2. November 17-én, pénteken TRIFI lesz a fiataloknak.
 3. Sillye Jenő és barátai szeretettel hívnak mindenkit templomunkba, a november 18-án, szombaton 18:00 órakor kezdődő JENŐ 70 c. koncertjükre.
 4. Püspöki Karunk jövő vasárnapra országos gyűjtést hirdet a Karitász javára. Kérjük, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok a gyűjtést. Az Erzsébet napi kenyerek megáldása és osztása is november 19-én, vasárnap lesz a szentmisékben. A reggeli szentmise utána a gyerek kiscsoportok találkoznak.
 5. November 25-én, szombaton 17-18 óra között egy különleges szentségimádásra hívunk benneteket templomunkba! Mi is csatlakozunk a NEK szervezőinek felhívásához, hogy egy időben, sok helyen, együtt imádkozzunk az Oltáriszentség előtt! További részleteket a faliújságon találtok. Legyünk minél többen!

Előre jelezzük:

 • nov. 26. Krisztus Király ünnepén, a reggeli szentmisében avatjuk az új ministránsokat. 11:00 szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban az esti szentmisében lesz a felnőtt katekumenek bemutatása
 • dec. 02. 16:00 adventi koszorúkötés és gyerek kiscsoport találkozó
 • dec. 03. advent első vasárnapja. 09:00 gregorián mise. 17:00 első vasárnapi rózsafüzér-imádság a kápolnában
 • dec. 05. 06:00 rorate
 • dec. 5-6-7. adventi lelkigyakorlatunk, az esti szentmisék után 20 órától Nobilis Márió atyával
 • dec. 08. 06:00 rorate

Hét ünnepnapjai:

 • nov. 13. hétfő: Magyar szentek és boldogok emléknapja
 • nov. 15. szerda: Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja
 • nov. 16. csütörtök: Skóciai Szent Margit Emléknapja
 • nov. 17. péntek: Nagy Szent Gertrúd Szűz emléknapja
 • nov. 18. szombat: A Szent Péter- és Szent Pál bazilikák felszentelésének emléknapja

Miserend

 • vasárnapi mise: 9:00 és 18:00
 • szombati mise: 8:00
 • hétköznapi mise: 19:15

Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/fax száma: 06 (1) 230-2687
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10:00 – 12:00 és 17:00 – 19:00 óráig