Baba-mama klub

Baba-mama klubunkat az az igény hozta létre, hogy az egymástól elzártan élő anyukák közösségre találjanak.

Eleinte csak templomunk kertjének játszótéren találkoztunk. Biztonságot nyújt itt a körülkerített kert, vonzerő a homokozó, csúszda, játszóvár, libikóka, kisvonat; az egymásra figyelni törekvő mamák.

Később úgy láttuk, hogy mint mamáknak szükségünk van a hűvös, esős időben, a téli bezártságban is arra, hogy találkozzunk.

A baba-mama klub foglalkozásai:

Szerdánként 10.00-kor

Az egyik héten gyermekfoglalkozás van: játék, körtánc, bábozás, diavetítés, sóliszt-gyurmázás, éneklés az anyukákkal együtt. A másik héten adott témákról beszélgetünk, miközben a szomszéd teremben vigyáznak gyermekeinkre. A témavezetők tapasztalt, sokgyerekes anyukák.

Alapvető témáink: rendszeresség az életünkben, egység a házasfelek között, önnevelés, házaspárra szánt idő, következetesség, gyereknevelési alapelvek, feltétel nélküli szeretet, fegyelmezés-jutalmazás-büntetés-dicséret.

A kismamák nemcsak a plébánián, hanem otthon is törekszenek egymást segíteni. Pl. annak, aki szülés után hazatér, a többiek komatálat visznek (ebédet főznek az egész családnak). Rendszeres a konkrét segítségadás egymásnak: babakocsi, gyerekruha, kiscipő átadása, gyermekvigyázás stb.

Klubunkba mindenkit szeretettel várunk.


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30