KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.03.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.03.

Húsvét 5. vasárnapja
Nagy szeretettel köszöntjük az Édesanyákat! Mária közbenjárására áldja meg Őket a Mindenható Isten, halmozza el kegyelmeivel, és adjon Nekik sok örömet!
Ma (május.3.) 17 órától közösen imádkozzuk a rózsafüzért a kápolnában.
Májusban a hétköznapi szentmisék után, vasárnap az esti szentmisék után a Lorettói Litániát énekeljük.
A katekizmus hittan 7-re, csütörtökre ciszter nővéreket hívott meg, hogy meséljenek a rendjükről. A vetítéssel egybekötött előadást kötetlen beszélgetés követi majd. Várnak minden érdeklődőt 18:30 órától 20:00 óráig.
Szintén május 7-én, csütörtökön 20 órától csoportvezetői találkozó lesz. Minden hittan-, és csoportvezetőt, illetve a befogadó csoportok tagjait is szeretettel várjuk!
Május 8-án, pénteken 20 órakor folytatódik az „Ószövetség Istenképe” című előadás sorozat.
A 9. Élő rózsafüzér zarándoklat május 9-én lesz. 9 különböző irányból körbeimádkozzuk Budapestet. Reggel ¾ 7-kor indulunk a templom melletti parkolóból Csillaghegyre. Káposztásmegyerre délben érünk, itt ebédelünk és rövid pihenőt tartunk. Szeretnénk süteményekkel, innivalóval várni a zarándokokat, ehhez a segítségeteket kérjük. A záró szentmise este 7-kor lesz Fóton. 8-kor indulunk haza. Szükségünk lenne 4-5 autóra, hogy eljussunk Csillaghegyre, és este Fótra, hogy haza tudjunk jönni. Az autó felajánlásokat Kurucz Palinak, (230 3570, 06/30 4030957) vagy az irodában jelezzétek, a sütemény felajánlásokat, és déli vendégül-látásban szívesen segítők Dyekiss Marikának szóljanak.
Május 10-én, a délelőtti szentmisében 4 kisgyermek részesül a keresztség szentségében. Imádkozzunk értük és családjaikért!
Az esti szentmise után folytatjuk a Lelkipásztori Napokon elhangzott előadások átelmélkedését, Varga László atya „A Krisztusból fakadó élet küldetést ad” című elmélkedését fogjuk meghallgatni, megbeszélni. Mindenkit szeretettel várunk!

Május 17-én a délelőtti szentmisében a Betegek Szentségének kiszolgáltatása lesz mindazoknak, akik kérik és felkészülnek a vételére. Felkészülési találkozások: május 11 hétfő, 13 szerda, 15 péntek, 18 óra.
A fokolare lelkiség Máriapolira vár bennünket Pünkösdkor (május 22–25). Jelentkezni elektronikusan a fokolare.hu/mariapoli felületen, vagy az irodában található jelentkezési lapon lehet.
A MKPK kéri, hogy ne feledkezzünk meg Egyházunk számára felajánlható 1 %-ról. A nulla összegről szóló rendelkezés is értékes, mert az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az Egyháznak.
Lehetőségünk van a második 1% felajánlására is, közösségünk alapítványa, a Káposztásmegyeri Misszió Alapítvány javára.
Előre jelezzük:
– Május 16. Nagymarosi Ifjúsági találkozó. Meghívó plakátot a faliújságon megtaláljátok.
– Május 22. Pünkösdi imaóra
– Május 24-25 Pünkösd – Pünkösdhétfőn Karizmák Ünnepe Máriaremetén; 15 órakor szentmise.
– Május 31. Szentháromság vasárnapja, templomunk búcsúja
– Június 06. 18 óra Feri atya aranymiséje templomunkban

EGY SZÍV ::: EGY LÉLEK Eucharist – országos dicsőítő koncert Úrnapja előestéjén
Június 6-án koncertet ad a katolikus Eucharist együttes – Csiszér László és Prazsák László közös szolgálatával. Az Ybl Miklós Röplabdacsarnokba a belépés csak benti cipőben lehetséges, és díjtalan. Legyünk együtt, idősebbek és fiatalok – egy szív, egy lélek –, ünnepeljük az élő kenyér Jézust Úrnapja előestéjén! Legyen ez a nap valóban az Úr napja! Kötelező regisztráció, bővebb információ a www.eucharist.hu oldalon! Fővédnök: Székely János püspök atya.

Hét ünnepnapjai:
– máj. 04. hétfő Szent Flórián vértanú emléknapja.
– máj. 07. csütörtök Boldog Gizella emléknapja
– máj. 10. vasárnap Húsvét 6. vasárnapja, a tömegtájékoztatás világnapja


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30