KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.10.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.10.

Húsvét 6. vasárnapja, a tömegtájékoztatás világnapja
Hálát adunk a tegnapi zarándoklatért, minden résztvevőért, segítőért! Imádkozzunk továbbra is Országunk, Egyházunk, Közösségünk és saját magunk megújulásáért!
Ma, május 10-én, a délelőtti szentmisében 4 kisgyermek -Kubik Lilla Izabella, De Bohum Rosamund Alina (Takács Emese kislánya), Horváth Nándor és Viktor- részesül a keresztség szentségében. Imádkozzunk értük és családjaikért!
A szentmise után a gyerek-kiscsoportok találkoznak.
11 órakor lesz szentmise Káposztásmegyer II-n, a Megyeri Klubban.
A 9 és a 18 órai szentmisék után német használtruha vásár lesz a tornateremben a harangtorony javára.

Az esti szentmise után folytatjuk a Lelkipásztori Napokon elhangzott előadást Varga László atya „A Krisztusból fakadó élet küldetést ad” című elmélkedésével. Mindenkit szeretettel várunk!

Május 11-én, hétfőn, 18 órakor kezdődik a tornateremben a Betegek Szentségére felkészítő sorozat. A következő alkalom szerdán 18-kor a kápolnában lesz. A Betegek Szentségének kiszolgáltatása jövő vasárnap a délelőtti szentmisében lesz mindazoknak, akik részt vettek a felkészítő találkozókon és szentgyónáshoz járultak.
Május 13-án, szerdán 20 órától szülői hittan lesz, nagy szeretettel várják a szülőket a hittanvezetők!
Csütörtökön (máj.14.) 20 órától Életige találkozó lesz.
Május 16-án, szombaton kerül sor a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, melynek témája a tisztaság, mottója – csatlakozva Ferenc pápa ifjúsági világnapi üzenetéhez: „Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent” (Mt 5,8). 10 órakor a főelőadást Gloviczki Eszter és férje, valamint Hodász András atya tartja. A 16 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Böcskei László nagyváradi megyéspüspök lesz.
A héten megkezdjük a jelentkezéseket a hittan-táborba és a felnőtt lelkigyakorlatra.
A hittan-táborba, ami július 29 – aug. 02-ig lesz Szokolyán, az irodában tudtok jelentkezni 5000 Ft előleg befizetése mellett.
A felnőtt lelkigyakorlatra, ami aug.20 -23-ig Egerben lesz, pedig elektronikusan lehet jelentkezni, a részvételi összeget pedig kérjük, hogy átutalással küldjétek el. Előleg itt is 5000 Ft.
Mindkét lelkigyakorlat teljes összege várhatóan 15 000 Ft. (felnőtt lelkigyakorlatnál még + utazási költség) Részleteket és tudnivalókat a levelező listákon küldjük.
Szeretnénk idén is egy fergeteges koncerttel ünnepelni a Szentháromság Vasárnapját, május 31-én délután. Bíztatunk mindenkit, akinek az Úr talentumot adott, hogy kamatoztassa a mi és a koncertre betérő vendégek örömére. Vagyis várjuk azok jelentkezését, akik valamilyen könnyű- vagy komolyzenei produkcióval föl tudnának lépni a templomi búcsú keretében megrendezett hangversenyen. Jelentkezni Berényi Szilvinél, Dreiszker Áginál vagy az irodában lehet, az idő rövidsége miatt május 15-ig.
Mint azt már tudjátok, az Érseki Hatóságtól kapott anyagi és erkölcsi támogatás nyomán elindul a hiányzó harangtorony kivitelezésének gyakorlati szakasza. Az előtérben továbbra is megtekinthetők a tervek, melyek megvalósulásához kérjük a ti nagylelkű hozzájárulásotokat is.
A MKPK kéri, hogy ne feledkezzünk meg Egyházunk számára felajánlható 1 %-ról. A nulla összegről szóló rendelkezés is értékes, mert az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az Egyháznak.
Lehetőségünk van a második 1% felajánlására is, közösségünk alapítványa, a Káposztásmegyeri Misszió Alapítvány javára.
Előre jelezzük:
– Május 22. Pünkösdi imaóra 20 órától
– Május 24-25 Pünkösd – Pünkösdhétfőn Karizmák Ünnepe Máriaremetén; 15 órakor szentmise.
– Május 30. 19 óra Szentháromság „szombatja”, szentmise az esperesi kerület papjaival, majd agape
– Május 31. Szentháromság vasárnapja, templomunk búcsúja. Ünnepi Laudes 9 órától, majd szentmise, utána közös ünneplés
– Június 06. 18 óra Feri atya aranymiséje templomunkban
Hét ünnepnapjai:
– máj. 11. hétfő Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapja.
– máj. 12. kedd Szent Néreusz és Achilleusz vértanúk és Szent Pongrác vértanú emléknapja
– máj. 13. szerda A fatimai boldogságos Szűz Mária emléknapja
– máj. 16. szombat Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú emléknapja
– máj. 17. vasárnap Urunk Mennybemenetele Főünnep


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30