KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.17.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2015.05.17.

Húsvét 7. vasárnapja, Urunk Mennybemenetele
A ma délelőtti szentmisében lesz a Betegek Szentségének kiszolgáltatása. Imádkozzunk minden beteg, elesett, nehézségekkel küzdő Testvérünkért.

A mai szentmisék után reggel és este is fényképezésre kérjük a Bibliamásolókat. Jó időben a főbejárat lépcsőjén, eső esetén itt a nagyteremben.

Feri atya aranymiséjére, ami június 6-án, 18 órától lesz, szeretnénk minél több aláírást összegyűjteni, amit egy kis füzetbe összefűzünk. Kérjük, írjátok alá a kitett színes lapokat.
Szeretnénk Őt köszönteni is; a gyerekek dalokkal, a felnőttek két kórusművel. Az idő rövidsége és a jövő hétvégi Pünkösd miatt egyetlen próbára lesz lehetőségünk, ma a 9 órai szentmise után a gyerekeknek, az esti szentmise után pedig a felnőttek részére. Mindenkit sok szeretettel várunk a közös éneklésre!

Május 18-án hétfőn, 20 órától a gyerekhitoktatók találkoznak.

Május 22-én, pénteken 20 órától Pünkösdi Imaórára hívunk mindenkit, hogy együtt imádkozzunk, kérve a Szentlélek kiáradását mindannyiunkra.
Pünkösd vasárnap a szokásos rend szerint 9 és 18 órakor lesznek szentmisék itt a templomban, valamint 11 órakor a Megyeri Klubban, Káposztásmegyer II-n.
Pünkösd hétfőn templomunkban csak 9 órakor lesz szentmise.
Egyházunk szeretettel hív mindenkit ezen a napon közös ünneplésre Máriaremetére a Karizmák Ünnepére. Itt 15 órakor lesz püspöki szentmise.

Két hét múlva lesz Szentháromság vasárnapja, templomunk búcsúja. Tervezett programjaink:
– május 30-án, szombaton 19 órától, az esperesi kerület papjaival, közös szentmisével kezdjük az ünneplést.
– május 31-én vasárnap csak egy szentmise lesz. 9 órakor együtt imádkozunk a Laudest, majd ünnepeljük a szentmisét.
– Az ünnepi szentmise után a gyerekeknek akadályverseny lesz a házban, a felnőtteket közös filmnézésre, vagy kávéházi beszélgetésre várjuk.
– délben ebéd a templomkertben. Kérjük, hogy a héten vegyétek meg az „ebédjegyeket” –felnőtteknek 500, gyerekeknek 300 forint- az irodában, ezzel segítve az ebéd főzők (ebéd-mennyiség kiszámolása) munkáját.
– 17 órától Ünnepi Koncert a nagyteremben „hazai” és vendégelőadókkal. A koncertre várjuk még a lelkes fellépők jelentkezését Dreiszker Áginál, Berényi Szilvinél, vagy az irodában. A koncert után Agape.
A programokról részletesebben, a bekapcsolódási, segítési lehetőségekről bővebben a káposztalistán és a faliújságon olvashattok.

Elkezdtük a jelentkezéseket a nyári táborokba, lelkigyakorlatra.
Ministráns táborba (július 1 -5. Pilismarót, Andor atyánál) az irodában lehet jelentkezni 7000 Ft előleggel, május 20-ig.
A hittan-táborba ( július 29 – aug. 02. Szokolya), szintén az irodában lehet jelentkezni 5000 Ft előleg befizetése mellett június 7-ig.
A felnőtt lelkigyakorlatra (aug.20 -23. Eger), pedig elektronikusan lehet jelentkezni, a részvételi összeget pedig kérjük, hogy átutalással küldjétek el. Előleg itt is 5000 Ft. A jelentkezési határidő június 7.
Részleteket és tudnivalókat a levelező listákon küldjük.

Különleges eseményre szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Május 23.-án XIX. Nerszesz Bedrosz örmény katolikus pátriárka, a Bíboros úr meghívására, a Genocídiúm (örmény népírtás) 100. évfordulójára megemlékező szentmisét mutat be 18 órakor a Szent István Bazilikában. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak, hogy együtt imádkozzunk az örmény népért és a jelenkor összes öldözöttjéért.

Előre jelezzük:
– Május 29. péntek, 20 óra; „Ószövetség istenképe” előadás sorozat folytatása
– Június 4. csütörtök, 20 óra Képviselőtestületi gyűlés
– Június 5. péntek, 20 óra „Ószövetség istenképe” előadás sorozat folytatása
– Június 06. szombat 18 óra Feri atya aranymiséje templomunkban
– Június 07. vasárnap Te Deum
– Június 08. hétfő, 20 óra Berkecz Franciska előadása; „Krisztusi vezetés – vezetői engedelmesség” (Lelkipásztori Napok előadássorozat keretében) Franciska testvér személyesen eljön, lehet vele beszélgetni, kérdezni.

Hét ünnepnapjai:
– máj. 18. hétfő Szent I. János pápa és vértanú emléknapja.
– máj. 20. szerda Sienai Szent Bernardin áldozópap emléknapja
– máj. 21. csütörtök Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai emléknapja
– máj. 22. péntek Szent Rita szerzetes emléknapja
– máj. 23. szombat Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja
– máj. 24. vasárnap Pünkösdvasárnap


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30