KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2020.05.24.

Urunk mennybemenetelének Főünnepe

 1. Május 18-tól a járványhelyzet enyhülése miatt lassan újraindulhat az élet a plébánián. A vonatkozó állami és egyházmegyei rendelkezések betartása mellett, újra lehet tartani nyilvános szentmiséket templomunkban. A hétköznapi szentmisékre továbbra is a nagyterembe várjuk a Testvéreket a megszokott időpontban. A vasárnapi szentmiséket a téli miserend szerint tartjuk 9 és 18 órakor. A vasárnap reggeli szentmisét továbbra is online fogjuk közvetíteni. A nyilvános szentmisékre hozzatok arcmaszkot vagy sálat magatokkal, mivel ezek viselése elengedhetetlen mindenki számára! (A hirdetés végén olvashatjátok Berényi Szilvi levelét a templomunkban érvényes óvintezkedésekkel és kérésekkel kapcsolatban.)
 1. Az Atyák és a Szociális Testvérek szeretettel várnak mindenkit hétfőtől péntekig 7:20-kor közös zsolozsmázásra a kápolnába.
 1. Újraindulnak a szentségimádások is a szokásos időpontokban: szerdán napközben és pénteken az esti szentmise után.
 1. Május 25. hétfőtől az iroda hétfő-szerda-péntek 10-12 és 17-19 óra között lesz nyitva.
 1. Május 30-án, szombaton 18-19 óra között Pünkösdi imaórára várunk minden érdeklődőt a nagyterembe, amelybe online is be lehet majd kapcsolódni. Ezen alkalommal szentgyónásra is lesz lehetőség több atya közreműködésével.
 1. Június 1-től a szentmisék hétfőtől péntekig új időpontban 18:30-kor fognak kezdődni! A szombati szentmise időpontja változatlanul 8:00 marad. Szintén ettől a naptól, a nyári miserendnek megfelelően, a vasárnap esti szentmisék 19 órakor lesznek.
 1.    Június 7-én, Szentháromság vasárnapján, plébániánk búcsújának ünnepén, a szentmisék 9 és 19 órakor kezdődnek. A reggeli szentmise főcelebránsa Gájer László atya lesz és élőben közvetíti a Duna TV.

18 órától első vasárnapi Rózsafüzért imádkozunk a templomban.

Előre jelezzük:

–       jún. 14.                 Te Deum a reggeli szentmisében

–       jún. 15.                  20:00 a képviselő-testület tagjai találkoznak

A hét ünnepnapjai:

máj. 25.          hétfő       Tiszteletreméltó Szent Béda áldozópap és egyháztanító emléknapja

Szent VII. Gergely pápa emléknapja

Pazzi Szent Mária Magdolna szűz emléknapja

máj. 26.          kedd        Néri Szent Fülöp áldozópap Emléknapja

máj. 27.          szerda      Canterburyi Szent Ágoston püspök emléknapja

máj. 29.          péntek      Szent VI. Pál pápa emléknapja

máj. 30.          szombat          Szent István király ereklyéinek átvitelének emléknapja

Kedves Testvérek!

Nagy öröm, hogy újra összejöhetünk és már nem csak a virtuális térben ünnepelhetjük együtt a szentmiséket!

Ugyanakkor, mivel járvány van, fokozott óvintézkedéseket kell betartanunk.

A szentmiséken akkor vehetünk részt, ha az orrunkat és a szánkat maszk vagy sál takarja. Amíg a templomban tartózkodunk, ennek folyamatosan így kell lennie. Egyetlen momentum van csak, a szentáldozás, amikor a maszkot eltávolíthatjuk a szánk elől. Ezt is úgy kell megtennünk, hogy csak közvetlen az áldozás előtt húzzuk le (tehát a sorbanállás közben is legyen rejtunk a maszk) és rögtön utána visszarakjuk. Természetesen ebben az időszakban csak kézbe áldozhatunk.

Az áldozás rendje egy kicsit megváltozik. Vasárnapi miséken 2 áldoztató lesz, akik a szokott helyeken fognak áldoztatni (maszkban, kézfertőtlenítés után). Az áldozáshoz való kimenetel annyiban változik, hogy 2-2 sor helyett 1-1 sor lesz, azaz, nem két, egymás melletti széksor áll fel és indul el áldozni (középen találkozva majd felváltva áldozva), hanem tömbönként haladunk, ha a bal oldali tömb soronként végére ért az áldozásnak, a jobb oldali tömb csak azután kezdi. Reméljük ez a helyszínen majd világosabb lesz. 🙂 A sorbanállás közben legyünk türelmesek és tartsuk a 1.5-2 m-es távolságot.

A miseelőkészítő csoportokat kérjük újra érezzék magukénak a feladatot. A miseelőkészítők segíthetnek abban is, hogy a bejáratnál kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak az érkezőknek (ehhez biztosítunk eszközöket), illetve, hogy ellenőrzik, hogy a nagyterem ablakai nyitva vannak-e.

A nagyteremben pont annyi szék van előkészítve (kb. 130), amennyin biztonságosan és szellősen elférünk a szentmisén. Ne hozzatok be újabb székeket, ha nem találtok helyet, vagy nem esne jól elöl leülni.

A gyermekekkel ebben az időszakban a Szent Ferenc termet ne használjátok. A mozgékonyabbak számára a Prokopp termet illetve a belső kertet javasoljuk.

A sekrestyébe csak az atyák és az asszisztencia mehetnek be.

A maszkot a templomon belül (zárt térben) a szentmise idején kívül is viseljük.

A vasárnap reggeli 9 órás szentmisét továbbra is közvetíteni fogjuk, a felmentés a vasárnapi szentmisén való részvételi kötelezettség alól továbbra is érvényben van. Így mindenkit arra kérünk, aki nem érzi biztonsgosnak a részvételt, akinek pl. tömegközlekedéssel extra kockázatot jelentene eljönni, vagy aki betegnek érzi magát, hogy csak lélekben csatlakozzon a liturgiához.

Ezek macerás és kényelmetlen intézkedések, de egyelőre egymás iránti szeretetből és figyelmességből is tartsuk be őket.

Szeretettel,

B.Szilvi


Miserend

 • Hétköznap: 18:30
 • Szombat: 8:00
 • Vasárnap: 9:00, 19:00

Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/email: 06 (1) 230-2687, 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-19