KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2020.10.04.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2020.10.04.

 1. Évközi 27. vasárnap 
 2. Október a rózsafüzér hónapja. Hívunk Benneteket, hogy az imádságban Máriával, a Rózsafüzér Királynőjével együtt, Jézus életéről elmélkedve, megerősödjünk Isten iránti szeretetünkben. A Szentolvasót hétköznap a szentmisék előtt 18:00-tól, szombaton a szentmise után, vasárnaponként pedig az esti szentmise előtt 17:00-tól imádkozzuk. Számítunk közösségünk azon tagjaira, akik ezen alkalmakkor vállalják az imádság vezetését.
 3. A vírushelyzetre való tekintettel az elsőáldozás október 4-én, vasárnap 11 órakor lesz. Az Eucharisztiát szűk körben a gyerekekkel, kezeseikkel és közeli hozzátartozóikkal fogjuk ünnepelni. A közös agapé a mise után elmarad. Kérjük, imáitokkal és a lelkicsokorba szánt gondolataitokkal támogassátok az elsőáldozókat ezen alkalomból! Szintén ezen a napon a szentmisékben Péter-fillér gyűjtés lesz; a perselyezés során összegyűlt adományt, a Főegyházmegyei Hivatal közreműködésével, Rómába küldjük. 17 órától első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk a nagyteremben.
 1. Október 8-án, csütörtökön Életige Kör találkozólesz este 8 órától templomunkban.
 2. Október 9-11. között a plébánián kerül megrendezésre az őszi ifi lelkigyakorlat, “Igazság és irgalom” mottóval. Jelentkezni okt. 4-ig lehet a levelezőlistára elküldött linken keresztül.
 3. Október 8-11.között kerül megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes, ifjúsági akció, a három történelmi egyház szervezésében, melyen plébániánk fiataljai is szép számmal szoktak részt venni.
 4. Október 11-én, vasárnap a szentmisék előtt és után Varrócskás vásár lesz az előtérben.
 5. Templomunk őszi nagytakarításáraoktóber 16-án, pénteken kerül sor. Számítunk minden dolgos kézre, akár 1-1 órára is. Szalma Dórit keressétek, mint a feladatok összefogóját, aki már előzetesen is várja a jelentkezéseket.
 6. Mindenkit szeretettel hívunk közösségünk őszi kirándulására október 17-én, szombaton, melynek úticélja a Barát-kúti erdészház lesz (Pilis) és több csoportban közelítjük majd meg: túrázva és sétálva. A részleteket a levelezőlistán és a hirdetőtáblán olvashatjátok.
 7. Október 18-án, vasárnap délelőtt Mohos Gábor segédpüspök atya látogatja meg plébániánkat. A 9 órai Szentmise bemutatása után lehetőség lesz az együtt gondolkodásra előre feltett kérdések alapján. Akinek fontos egy püspök véleménye, az kérdezzen és jöjjön el! További részletek a levelezőlistán és a faliújságon.

Előre jelezzük:

–        okt. 18.                 a szentmisékben országos gyűjtés lesz a missziók javára

–        okt. 19.                 19:30 a képviselő-testület találkozik

–        okt. 23.                 egész napos egyházmegyei szentségimádási napunk

A hét ünnepnapjai:

okt. 06.            kedd                Szent Brúnó áldozópap emléknapja

okt. 07.            szerda             A Rózsafüzér Királynőjének Emléknapja

okt. 08.           csütörtök       Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónájának Főünnepe


okt. 09.            péntek            Szent Dénes püspök és társai vértanúk emléknapja

                                               Leonardi Szent János áldozópap emléknapja


Elérhetőségek

 • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
 • Telefon/email: 06 (1) 230-2687, 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
 • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-19

Miserend

 • Hétköznap: 18:30
 • Szombat: 8:00
 • Vasárnap: 9:00 és 19:00