KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2024. szeptember 29.

KÖZÖSSÉGÜNK HIRDETÉSEI 2024. szeptember 29.

Évközi 26. vasárnap

Elvándorlók és Menekültek Világnapja

  1. Örömmel adjuk hírül, hogy újra indulnak a gyerekmise foglalkozások a vasárnap reggeli szentmisék alkalmával, melyre szeretettel várnak minden ovis korú gyermeket.
  2. Szeptember 30-án, hétfőn 19:30-tól a csoportvezetők találkoznak. Várjuk a plébániánkon működő összes gyermek, ifjúsági, házas és felnőtt hittancsoportok vezetőit és mindenkit, aki plébániánk életének szervezésében, alakításában aktívan részt kíván venni!
  3. Október a rózsafüzér hónapja. Hívunk Benneteket, hogy az imádságban Máriával, a Rózsafüzér Királynőjével együtt, Jézus életéről elmélkedve, megerősödjünk Isten iránti szeretetünkben. A Szentolvasót hétköznap a szentmisék előtt 18:00-tól, szombaton a szentmise után, vasárnaponként pedig az esti szentmise előtt 17:00-tól imádkozzuk. Számítunk közösségünk azon tagjaira, akik ezen alkalmakon vállalják az imádság vezetését.
  4. Október 5-én, szombaton  kerül megrendezésre az 50 éves jubileumát ünneplő Nagymarosi Ifjúsági találkozó, melynek mottója:„Boldog az a nép, amely tud ünnepelni.” (Zsolt 89,16)
    A találkozó és a Pálos70 miatt erre a napra nem szervezünk elsőszombati zarándoklatot, de hívunk mindenkit október 19-én a párkányi zarándoklatunkra, mellyel viszonozzuk az ő május elsejei látogatásukat.
  1. Október 6-án, vasárnap a reggeli szentmise után 10 órától a gyerek kiscsoportok találkoznak.A kiscsoport felelősök kérik azon gyerekeket és szüleiket, akik most csatlakoznak először kiscsoporthoz, hogy a mise után iratkozzanak fel a csoportvezetőknél.
    17 órától első vasárnapi rózsafüzért imádkozunk a kápolnában.
  1. Szeretettel várjuk a lelkes és az elsőáldozásban már részesült fiúkat az oltár körüli szolgálatra, a ministránsok csapatába! A felkészítésük októbertől kezdődik, jelentkezni Béla atyánál vagy a ministráns vezetőknél lehet.
  2. Február óta működik az „új” adományozó oszlop (bankkártya terminál) a nagyteremben, hogy az, aki kártyával fizetne perselypénzt vagy adományt, ezt megtehesse. Mivel ennek a berendezésnek a havi költsége elég magas, viszont az eddigi befizetések „minimálisak”, ezért ezt a hónapot még megvárjuk, és ha nincs megfelelő igénybevétel, megszüntetjük a lehetőséget.

Előre jelezzük:

–      okt. 7.                   19:30 zenés szentségimádás papjainkért és papi hivatásokért Schmotzer Kristóf atyával

–      okt. 10.                 Életige Kör találkozó

–      okt. 10-13.            „72 óra kompromisszum nélkül” (Három napos önkéntes ifjúsági akció)

–      okt. 11.                 templomházunk őszi nagytakarítása (jelentkezés: Szalma Dóri / Dóczy Vera)

–      okt. 13.                 11:00 Szentmise Káp. II.-n a Megyeri Klubban

–      okt. 20.                  a reggeli mise után a gyerek kiscsoportok találkoznak

18:00-21:30 Tiszta szerelem imaest

A hét ünnepnapjai:

szept. 30.         hétfő               Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító Emléknapja

okt. 1.              kedd                A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító Emléknapja                 

okt. 2.              szerda             Szent Őrzőangyalok Emléknapja

okt. 4.              péntek             Assisi Szent Ferenc Emléknapja

okt. 5.              szombat          Szent Faustina Kowalska szűz emléknapja


Elérhetőségek

  • A templom címe: 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.
  • Telefon/email: 06-20-823-3007, szent3plebania (kukac) gmail.com
  • Iroda nyitvatartás: hétfőn, szerdán, pénteken 10 – 12 és 17-18:30